Țara care vaccinează oameni la cerere. Mii de români o frecventează în fiecare weekend

Țara care vaccinează oameni la cerere. Mii de români o frecventează în fiecare weekend
Ce tara vaccineaza oameni la cerere

Oamenii care dispun de resurse financiare din Marea Britanie pot să zboare în Emiratele Arabe Unite ca să își facă mai repede vaccinul de coronavirus, altminteri ar trebui să aștepte mai mult în propria țară, notează The Telegraph. De asemenea, de același beneficiu ar putea sau au avut parte și sportivi sau vedete din mai multe colțuri ale lumii.

Țara care vaccinează oameni la cerere

Astfel, Stuart McNeill, care conduce Knightsbridge Circle, un serviciu select de asistență în valoare de 25.000 de lire pe an, a fost ocupat să le faciliteze clienților bogați zboruri către Emiratele Arabe Unite, ca să primească vaccinul anti-coronavirus.

„Dubai și Abu Dhabi oferă deja posibilitatea de administrare a vaccinului Pfizer. În jur de 20% dintre clienții noștri au ales să zboare pentru a și-l administra. Dubai nu impune carantină britanicilor, prin urmare, mulți dintre clienți se relaxează pe plaje în săptămânile dintre prima și a doua doză”, a explicat McNeill pentru cotidianul britanic.

De asemenea, Knightsbridge Circle servește membri ai familiei regale, dar și vedete, oameni de afaceri și mulți dintre clienții ce și-au făcut deja vaccinul și sunt cunoscuți publicului. În multe cazuri, călătoriile internaționale sunt suspendate, însă mulți clienți spun că derulează afaceri ca să evita aceste restricții.
Însă în viitor, vaccinările private nu vor fi accesibile numai celor persoanelor înstărite. Vaccinul AstraZeneca, care a fost aprobat recent în Marea Britanie, dar nu și în UE încă, ar putea să fie vândut în curând în farmacii, în India.

De asemenea. și alți oameni privilegiați au găsit modalități alternative ca să se vaccineze. Astfel, regizorul american Oliver Stone s-a vaccinat în Rusia, la început de decembrie, cu Sputnik V.

Regizorul preferat de Putin s-a vaccinat cu Sputnik V

„Am primit vaccinul acum câteva zile. Nu știu dacă va funcționa, dar am auzit lucruri bune despre vaccinul rusesc”, a spus Oliver Stone pentru televiziunea publică de la Moscova.

De altfel, renumitul regizor a stârnit controverse în Statele Unite din cauza opiniilor sale pro-Kremlin, chiar și după un serial TV documentar cu preşedintele Rusiei – „The Putin Interviews”. O altă situație care a atras atenția opiniei publice s-a întâmplat și în Polonia, unde autoritățile au lansat o anchetă, după ce, la Varșovia, mai multe personalități ar fi fost vaccinate în prima etapă a campaniei de vaccinare, care, se știe, este destinată exclusiv personalului medical și familiilor lor. Lista, care ar fi fost convenită pentru ca acele celebrități să devină ambasadori ai vaccinării, conține numele prim-ministrului Leszek Miller, moderatorului TV Krzysztof Materna, cântăreaţei Magda Umer, dar şi al actorilor Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus:

„Respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială”. Conform afirmațiilor sale, „nu există nici o justificare pentru încălcarea regulilor”.

„Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a mai spus Morawiecki.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI