Țara care va începe vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de peste 3 ani. Cu ce ser vor fi imunizați micuții

Țara care va începe vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor de peste 3 ani. Cu ce ser vor fi imunizați micuții
Vaccinarea copiilor de peste 3 ani a început în Emiratele Unite Arabe Sursă foto: Unicef

După ce China a aprobat de urgență vaccinarea copiilor de peste trei ani, o altă țară a anunțat că va începe imunizarea copiilor cu vârste între 3 și 17 ani, în urma rezultatelor studiilor clinice efectuate.

Rezultatele studiilor efectuate

Emiratele Arabe Unite a anunțat, luni, că va începe vaccinarea copilașilor de peste 3 ani, după ce i-a fost testată eficcaicitatea în cadrul unor studii. Anunțul a fost făcut prin intermediul rețelei sociale Twitter, acolo unde Ministerul Sănătății a explicat motivul acestei decizii care a stat la baza ” studiilor clinice şi unei evaluări riguroase urmată de avizul de utilizare şi după o evaluare la nivel local ce îndeplineşte reglementările aprobate”.

EAU se află printre primele ţări care au lansat campania de vaccinare la începutul lunii decembrie, imunizând populația cu vaccinurile de la Sinopharm, Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik-V. În prezent sunt folosite doar primele trei vaccinuri, însă imunizarea copiilor va fi făcută cu serul chinezesc Sinopharm, care a demonstrat o eficacitate de peste 79% în cazurilor grave, în timp ce o evaluare făcută separat de EAU a arătat o eficacitate de peste 86% la aceleași cazuri.

Decizia vaccinării copiilor a fost luată în urma desfășurării unui studiu la care au participat 900 de copii vaccinați cu serul Sinopharm, acțiune desfîșurată de către Departamentul de Sănătate al emiratului Abu Dhabi. Acesta a anunțat, luni, că eficacitatea serului produs de Sinopharm a demonstrate o eficacitate ridicată, reducând riscul dezvoltării unor forme grave ale infecției.

Potrivit presei internaționale această țară a înregistrat de la începutul lunii iunie 1.500 de cazuri pe zi și o medie de cinci decese cauzate de Covid-19.

De la debutul pandemiei până în prezent, ţara a înregistrat 682.377 de cazuri şi 1.951 de decese, la o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, potrivit Agerpres.

Vaccinarea copiilor de peste 17 ani a început și în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a anunțat că începând cu 2 august, tinerii cu vârsta de peste 17 ani se vor putea imuniza cu serul produs de Moderna. Valeriu Gheorghiță a explicat că imunizarea se face în două doze, la interval de 28 de zile, în toate centrle în care există serul de la Moderna.

„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a precizat medicul, în cadrul unei conferințe de presă. .

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI