Țara care oferă 1.200 de euro cetățenilor săi. Singura condiție impusă e floare la ureche

Țara care oferă 1.200 de euro cetățenilor săi. Singura condiție impusă e floare la ureche
122 de voluntari vori primi 1.200 de euro timp de trei ani

Cum ar fi să nu faci nimic și să primești 1.200 de euro pe lună, necondiționat, timp de 3 ani. Pare ireal, dar acest lucru chiar se întâmplă. Beneficiarii acestor sume sunt mai mulți voluntari. Aceștia vor primi pentru 3 ani această sumă de bani, fără să facă absolut nimic. Proiectul aproape ireal a fost demarat în Germania zilele aceastea.

Experiment inedit în Germania

Recent Germania a lansat un nou experiment social. În acest nou proiect, norocoșii au fost aleși fără criterii de venit. Nu este necesară nicio considerație. Depinde de toată lumea să vadă dacă combină aceste plăți cu un loc de muncă. Beneficiarii, oameni care trăiesc singuri și aparțin clasei de mijloc, au vârste cuprinse între 21 și 40 de ani.

”În această grupă de vârstă se iau marile decizii în viață. Vrem să știm dacă și cum un venit de bază necondiționat afectează aceste decizii.

Dezbaterea privind venitul de bază este dominată de convingeri ideologice. Vrem să știm ce este cu adevărat ”, a explicat Michael Bohmeyer, unul dintre inițiatori.

Inițiatorul acestui experiment, Michael Bohmeyer, spune că se pune problema studierii dacă beneficiarii își folosesc noua libertate în beneficiul comunității. Proiectul este susținut de oamenii de știință de la Institutul Max Planck, Universitatea din Köln și Universitatea de Tehnologie din Köln, prin cercetări psihologice, comportamentale și calitative. Alocarea unui venit de bază, uneori numit și „venit universal”, a fost deja testată în alte țări, dar a fost adesea limitată la persoanele defavorizate social.

122 de voluntari vori primi 1.200 de euro timp de trei ani

Noul experiment social demarat de Germania are în vedere 122 de voluntari. Aceștia au fost aleși din aproximativ două milioane de voluntari. Cele 122 de persoane vor beneficia în Germania de acest experiment menit să promoveze venitul de bază. Plățile sunt finanțate prin donații de la 181.000 de contribuitori.

Proiectul, prezentat marți 31 mai 2021, va fi evaluat științific ca parte a unui studiu pe termen lung și este finanțat din 140.000 de donații private. Toți participanții vor fi rugați să completeze chestionare despre viața lor, munca și starea emoțională pentru a vedea dacă un venit de bază a avut un impact semnificativ.

”În următorii trei ani, vrem să studiem empiric dacă și cum plata necondiționată și regulată a unei sume de bani care acoperă mai mult decât nivelul de existență are un efect asupra comportamentului oamenilor”, a explicat Jürgen Schupp de la Institutul German pentru Economic Research (DIW), manager științific al proiectului, potrivit BusinessInsider.

Aceasta este a doua inițiativă în această direcție promovată de structura privată din Berlin „Mein Grundeinkommen” („Venitul meu de bază”). Un prim experiment pe o scară mai mică a avut loc timp de un an de zile, în 2017, timp în care 85 de persoane au primit 1.000 de euro pe lună. La acel moment proiectul a vizat persoanele cu venituri mici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI