Țara care nu cere vaccin sau teste PCR turiștilor. Cât te costă o vacanță aici, în cuplu (Exclusiv)

Țara care nu cere vaccin sau teste PCR turiștilor. Cât te costă o vacanță aici, în cuplu (Exclusiv)
Luni, Ministerul Sănătății a raportat 100 de noi cazuri de coronavirus

Recenta pandemie a provocat închiderea multor regiuni pentru a proteja locuitorii și lucrătorii de amenințarea devastatoare a Covid. Din fericire, în Albania granițele sunt deschise din nou pentru turiștii internaționali. Asta înseamnă că puteți include din nou Albania ca destinație obligatorie.

Ce spune Hello Holidays despre Albania

În urma informațiilor furnizate de operatorul de turism român Hello Holidays, am luat legătura cu un reprezentat al companiei. Informația inițială făcea referire la faptul că turiștii vor putea intra în Albania fără un test PCR sau dovada vaccinării. Reprezentatul operatorului, Gabriela Peșeț, ne-a declarat în exclusivitate următoarele:

”Pachetele operatorului Hello Holidays se referă la vară, și încep la finalul lunii august. Prețurile din comunicat sunt pentru sejururile din timpul verii. Și dacă ne uităm pe site-ul Hello Holidays, ele încep în august, septembrie. Pachetele de sejur nu sunt pentru aprilie, mai, iunie, iulie. Pachetele respective sunt pentru finalul lunii august. Albania, ca sejur pentru Hello Holidays este în luna august.

Informația referitoare la intrarea în Albania fără test PCR sau dovada vaccinării a venit de la partenerii locali ai companiei. Informația nu este de astăzi, este de acum trei, patru zile. În urma informațiilor anunțate de guvernul albanez, s-ar putea ca ceea ce știam să nu mai fie de actualitate. Ne-am bazat pe informațiile de la partenerul local. Vom verifica și noi cu partenerii locali și vom reveni cu noi informații.”, ne-a declarat Gabriela Peșeț, PR al operatorului.

În comunicatul inițial, regăsit mai jos, nu era specificată perioada pachetelor turistice oferite de operatorul turistic. În ceea ce privesc sejururile datele sunt corecte, dar circuitele spre Albania au alte date de plecare. (vezi galeria)

Putem merge în Albania fără test sau vaccin

Noile reglementări și regulile de intrare înseamnă că este imperativ să știm tot ce există pentru a afla dacă avem nevoie de un vaccin pentru a călători în Albania. Conform unui operator de turism român, Albania nu impune existența unui test PCR sau a vaccinării pentru a putea intra pe teritoriul țării. Reglementarea se adresează numai turiștilor români, deocamdată.

Conform informațiilor unui operator turistic, Albania nu solicită turiștilor să facă un test RT-PCR, un certificat de vaccin sau teste de anticorpi. Oferta este este disponibilă în portofoliul companiei pentru destinațiile de călătorie din acest an. În oferta operatorului turistic român sunt sejururi în Saranda sau Vlore. Acestea ar putea costa 200 EUR / persoană.

”Albania a anunțat la sfârșitul lunii februarie condițiile de intrare în țară. Turiștii străini pot intra în Albania doar cu buletinul de identitate. Nu este nevoie de un test Covid negativ, nici de un certificat de vaccin sau de un test de anticorpi ”, a declarat Denisa Oprea, manager de marketing Hello Holidays.

Cu toate astea există restricții

Cu toate astea, în urmă cu 13 ore Albania anunța restricții pentru turiștii veniți din Grecia. De ieri Albania impune o carantină de 14 zile turiștilor veniți din Grecia și Macedonia de Nord.

Guvernul albanez a anunțat luni decizia de a impune o carantină de 14 zile tuturor turiștilor care intră în țară din Grecia și Macedonia de Nord. Decizia a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă de către ministrul adjunct al Sănătății și Protecției Sociale, Mira Rakacolli. Rakacolli este și șeful Comitetului tehnic de experți privind situația coronavirusului.

Rakacolli a spus că decizia a fost luată din cauza situației grave a COVID-19 în Grecia și Macedonia de Nord. Conform datelor numărul de noi cazuri de coronavirus a crescut în cele două state.

Noua măsură, potrivit ei, va intra în vigoare începând de marți și va dura până pe 3 mai. Testul anti-Covid mai este necesar pentru turiștii din Turcia, Egipt și Dubai în cazul în care turiștii nu sunt vaccinați.

Luni, Ministerul Sănătății a raportat 100 de noi cazuri de coronavirus. În Albania numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 129.694, cu 102.171 recuperări și 2.347 decese. Vaccinarea este în curs de desfășurare într-un număr din ce în ce mai mare de țări cu vaccinuri coronavirus deja autorizate.

Sunt 272 de vaccinuri candidate încă în curs de dezvoltare la nivel mondial. 88 dintre ele în cadrul studiilor clinice. Majoritatea sunt în țări precum Germania, China, Rusia, Marea Britanie și Statele Unite, potrivit informațiilor publicate de Organizația Mondială a Sănătății pe 16 aprilie.