Țara care interzice fumatul pe terasele hotelurilor și restaurantelor. Vești proaste pentru 1 milion de români

Țara care interzice fumatul pe terasele hotelurilor și restaurantelor. Vești proaste pentru 1 milion de români
Țara care interzice fumatul pe terasele hotelurilor și restaurantelor: 1 milion de români sunt afectați

Veste proastă pentru românii aflați în Spania. Ministerul Sănătății de acolo a propus interzicerea fumatului pe terasele hotelurilor și restaurantelor. Pentru moment, este vorba despre un document de lucru.

Spania este țara care are în plan să interzică fumatul pe terasele hotelurilor și restaurantelor. 1 milion de români sunt afectați

El Mundo scrie că Ministerul Sănătății din Spania a propus interzicerea fumatului pe terasele hotelurilor și restaurantelor, chiar și în locurile unde se poate menține o distanță de siguranță de doi metri. Deocamdată, este vorba despre un document de lucru trimis autorităților locale și care ar mai putea suferi modificări până ce va fi supus aprobării. Conform acestuia, pe lângă protejarea oamenilor împotriva fumatului, măsura are și rolul de a reduce riscul de infectare cu noul virus.

Insulele Baleare , Insulele Canare , Cantabria , Comunitatea Valenciană , Asturia și Aragón sunt cele șase comunități autonome care au luat măsuri similare, menționează Ministerul Sănătății din Spania. Mai mult, autoritățile din mai multe zone pregătesc noi restricții care vor fi aplicate în viitorul apropiat.

Date oficiale⌈ Câți români sunt în Spania 

Conform ultimelor date statistice date publicităţii de către Observatorul Permanent pentru Imigraţie spaniol (OPI), comunitatea de români este cea mai numeroasă grupare de străini din Spania. Datele publicate au ca moment de referință luna iunie 2020, iar în acestea intră numai străinii cu card de rezidență sau certificat de înregistrare. Înainte de criza COVID, erau înregistrați oficial 1.074.868 persoane, reprezentând 19% din procentul total al străinilor din Spania. Numărul total al acestora este de 5.801.946.

Aproape 20% dintre muncitorii români lucrează în altă țară europeană

19,7% dintre românii apți de muncă, cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, lucrează în altă țară europeană, potrivit unui studiu publicat de Rețeaua de Cercetare Europeană pentru politici economice și fiscale EconPol. De altfel, România este teritoriul cu cel mai mare număr de emigranți din Europa raportat la populația țării. Este urmată de Lituania, cu 14,8%, Croația, cu 13,9%, și Portugalia, cu 13,8%. La polul opus se află Germania, cu 1%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI