Țara care începe de urgență vaccinarea în pandemie. Milioane de români trăiesc aici

Guvernul Germaniei anunță vaccinare până la finele lui 2020

Conform agenției de presă Reuters, Guvernul Germaniei anunță că se pregătește pentru vaccinare înainte de finele anului 2020. Ministerul sănătății intenționează să creeze 60 de centre speciale de vaccinare.

Guvernul Germaniei anunță vaccinare până la finele lui 2020

Aceste 60 de centre vor fi create pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura adecvată. Ministerul a cerut celor 16 state federale să furnizeze adrese pentru acestea până pe 10 noiembrie. La o conferință video la începutul acestei săptămâni, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că BioNTech este aproape de a-i fi aprobat vaccinul, în Germania.

Ministrul Spahn a fost testat pozitiv pentru noul virus, miercuri. Întrebat când se așteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: ”Acest lucru se poate întâmpla înainte de sfârșitul anului”. BioNTech își dezvoltă vaccinul în parteneriat cu Pfizer Inc, în Germania.

Vaccinul german aproape de aprobare

Luna trecută, Guvernul Germaniei a acordat 745 milioane de dolari în finanțare firmelor de biotehnologie BioNTech și CureVac pentru a accelera lucrările la vaccinurile pentru noul virus și pentru a extinde capacitatea de producție germană.

Marți, Pfizer și BioNTech au anunțat începerea în Japonia a studiilor clinice. Testele sunt combinate de fază I și fază II a vaccinului lor pe bază de ARNm. Studiul lor privind vaccinul din SUA ar putea obține rezultate inițiale imediat ce vor apare, în cursul acestei luni.

Ratele de infecție din Germania s-au accelerat. Datele publicate joi au arătat că numărul de cazuri confirmate a crescut cu peste 10.000 într-o singură zi pentru prima dată.

Țara care începe de urgență vaccinarea în pandemie. Milioane de români trăiesc aici
Guvernul Germaniei: Două companii  dezvoltă candidați „promițătoare” la vaccin, dar ar putea dura până la mijlocul anului 2021

Anul 2021, oțiunea unui vaccin viabil

Guvernul Germaniei a acordat subvenții pentru trei companii de biotehnologie pentru a ajuta la accelerarea dezvoltării unui vaccin împotriva noului virus. Dar Berlinul a avertizat că este puțin probabil ca vreun vaccin să fie disponibil înainte de mijlocul anului viitor.

Companiile germane dezvoltă candidați „promițători” la vaccinul împotriva noului virus, dar ar putea dura până anul viitor. Specialiștii spun că de-abia la mijlocul anului 2021 ar putea să fie disponibil pe scară largă. Declarația i-a aparținut ministrului german al cercetării, Anja Karliczek.

”Toți trei sunt candidați promițători, dar trebuie, desigur, să ne așteptăm întotdeauna la eșecuri în timpul fazei de testare, deoarece este un lucru să aveți un vaccin eficient, dar altul este să aveți un vaccin sigur pe care oamenii îl doresc”, a spus Karliczek la conferința de presă.

Anunțul a venit după ce agenția germană de combatere a bolilor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o creștere accentuată a infecțiilor în ultimele zile. În același timp oficialii au dat vina pe neglijență, pentru creșterea numărului de cazuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI