15 iul. 2022 | 08:51

Țara care, în 2023, va depăși China ca populație. Datele au fost făcute publice în urma unui raport ONU

News
Țara care, în 2023, va depăși China ca populație. Datele au fost făcute publice în urma unui raport ONU
China va fi depasita ca numar de locuitori de o alta tara

S-a aflat care este țara care, în 2023, va depăși China ca populație. Datele au fost anunțate în urma unui raport al ONU. Populația lumii se înmulțește de la an la an, astfel că o altă țară va fi prima în ceea ce privește numărul de locuitori anul viitor. Care este această țară, vedeți în rândurile de mai jos.

O țară depășește China din punct de vedere al numărului de locuitori. Care este această țară

Specialiștii demografi estimează că populația lumii va ajunge la 8 miliarde, iar această creștere va fi îngregistrată până la jumătatea lunii noimebrie, astfel că sunt șanse să se ajungă chiar și la 10,4 miliarde până în anul 2100, datorită faptului că rata mortalității se micșorează.

Conform raportului, țara care va depăși China din punct de vedere al numărului de locuitori, în anul 2023, este India. Astfel, ultimul recensământ făcut în anul 2011 arăta că populația Chinei era de 1,21 de miliarde, însă guvernul nu a mai actualizat datele din cauza pandemiei de coronavirus.

Coronavirusul a scăzut speranța de viață

Înainte de pandemia de coronavirus, speranța de viață în întreaga lume era într-o continuă creștere, însă din cauza virusului din China, aceasta a scăzut la 71 de ani, în anul 2021.

Potrivit specialiștilor de la ONU, țările care vor avea mai multă populație în următorii 30 de ani sunt Pakistan, Nigeria, Filipine, India, Tanzania, Republica Democrată Congo, Etiopia, precum și Egipt.

Anunțul făcut de Antonio Guterres, secretarul general al ONU

„Este un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment pentru a reflecta asupra domeniilor în care nu ne respectăm încă angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Populația Terrei a crescut cu 2,4 % în fiecare an

De asemenea, în multe țări, numărul de locuitori a crescut foarte repede, cu peste 2,4% pe an.

Chiar și așa, Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU a informat că numărul populației se dezvoltă mai lent din anul 1950.

De ce se așteaptă ca în multe țări populația să scadă

„Aceasta este o ocazie de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile”, a adăugat Antonio Guterres.

Deși în zonele prezentate mai sus rata de viață va crește substanțial în următorii ani, populația va scădea în 61 de țări. Motivul principal al acestei scăderi este fertilitatea redusă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro