Țara care a oprit toate vaccinările cu AstraZeneca. Se fac investigații

de: Stan Nicu
03 04. 2021

Țara care a oprit toate vaccinările cu AstraZeneca. Se fac investigații pentru a vedea clar care sunt efectele secundare provocate de acest vaccin.

O țară a oprit toate vaccinările cu AstraZeneca. Se fac investigații să se vadă dacă provoacă cheguri de sânge

Există o țară care a oprit toate vaccinările cu AstraZeneca. Acum, acolo, se fac investigații pentru a se vedea dacă unul dintre efectele secundare ale vaccinului este formarea de cheaguri de sânge.

Astfel, Olanda a oprit definitiv administrarea vaccinului anti-coronavirus realizat de AstraZeneca până pe 7 aprilie, informează DPA, citată de Agerpres.

Inițial, ministerul Sănătății din Olanda anunțase că va opri temporar vaccinarea cu AstraZeneca

Ministerul Sănătăţii din Olanda a declarat vineri că va opri temporar administrarea acestui ser la persoanele sub vârsta de 60 de ani, însă după discuţii purtate astăzi cu autorităţile din domeniul sănătăţii au decis să suspende toate vaccinările cu AstraZeneca pentru a se evita risipa.

Aproximativ 700 de persoane de peste 60 de ani urmau să primească serul AstraZeneca în zilele următoare, însă programările acestora au anulate, întrucât nu existau garanţii că un întreg lot ar putea fi complet utilizat dacă doar câteva persoane urmau să fie vaccinate.

O femeie a murit din cauza chegurilor de sânge

Cinci cazuri de formare de cheaguri de sânge au fost înregistrate în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca la doamne cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani. Una dintre acestea a și murit.

Astfel, în Olanda se fac investigaţii pentru a se stabili dacă formarea acestor cheaguri de sânge a fost cauzată de vaccinarea cu AstraZeneca, au precizat autorităţile olandeze. Până în prezent, circa 400.000 de oameni din Olanda au fost imunizați cu vaccinul AstraZeneca.

Italia își obligă cadrele medicale să se vaccineze

Pe de altă parte, o știre din Italia arată că guvernul obligă cadrele medicale și farmaciștii să se vaccineze. Cine nu se vaccinează va fi suspendat timp de un an, timp în care nu vor fi plătiți. Autoritățile au considerat necesară o astfel de lege după ce au fost descoperite focare de coronavirus chiar în spitale, printre cadrele medicale care nu vor să se vaccineze.

Premierul Italiei, Mario Draghi, a adoptat deja hotărârea, iar aceasta a creat mari controverse în țară.

Criticii guvernului Mario Draghi strigă că este discriminare

Criticii guvernamentali pun sub semnul întrebării legalitatea hotărârii de guvern, ținând cont că actul normativ discriminează obligând o anumită categorie profesională să se imunizeze.

În Italia, țară unde au fost înregistrați peste 109.000 de morți din cauza coronavirusului, există un curent împotriva vaccinării, chiar și printre cadrele medicale.