Țara care a înregistrat 22,5 grade Celsius în decembrie. Locuitorii sunt uluiți total

Țara care a înregistrat 22,5 grade Celsius în decembrie. Locuitorii sunt uluiți total
Temperaturi de peste 22 de grade Celsius într-o țară în luna decembrie

O țară a înregistrat 22.5 grade Celsius în luna decembrie. Unde a fost această temperatură? Localinicii au fost uluiți de valul de căldură și vremea bună resimțită recent. Iată mai multe detalii!

22.5 grade Celsius în luna decembrie: în ce țară s-a înregistrat această temperatură?

Nou record de căldură! Specialiștii au indicat peste 22 de grade Celsius în luna decembrie în vestul Canadei. O regiunie a trezit îngrijorări uriașe la nivel global din cauza temperaturilor record din vară, iar acum continuă să surprindă specialiștii cu gradele din luna decembrie.

În aceeași provincie, temperaturile ridicate au ucis peste 500 de oameni în vara a.c. și a produs incendii majore. Concret, este vorba despre provincia Penticton care este situată în cea mai vestică parte a Canadei. Localnicii sunt uluiți de fenomenele meteorologice extreme repetate de mai multe luni. În cursul zilei de miecuri s-au înregistrat temperaturi neobișnuite.

„Este un record sau, ca să fim foarte exacţi, a egalat un record” a declarat joi Armel Castellan, meteorolog în cadrul Environment Canada.

Amintim că pe 3 decembrie 1982 Canada a înregistrat temperatura de 22.5 grade Celsius în statul Ontario, arată specialistul. Penticton are o populație de aproximativ 33.000 de locuitori și este o localitate situată la câteva sute de kilometri de Lytton, municipiu la 250 de kilometri nord-est de Vancouver care a înregistrat recordul istoric de 49.6 grade Celsius la finalul lunii iulie.

„În mod sigur este un record”

În Penticton, „maxima istorică era de 11,2 grade Celsius, înregistrată în 2012, apoi ieri temperatura maximă a fost de 22,5, aşa că în mod sigur este un record”, a declarat meteorologul Gregory Yang pentru AFP, citat de Agerpres.

Regiunea menționată din Canada este cea care a suferit efectele cupolei de căldură istorice din vară care a ucis peste 500 de oameni și a produs incendii majore.

„Din septembrie am avut multă, multă căldură care ne vine din regiunea subtropicală” a explicat Armel Castellan. De aproximativ o săptămână, un râu atmosferic s-a abătut asupra sud-vestului Columbiei Britanice, „al treilea în ultima săptămână”, a adăugat el.

Câteva studii făcute recent arată responsabilitatea directă a schimbărilor climatice în dreptul producerii valurilor de căldură. Valul uriaș de căldură din Canada din iunie 2021 cu temperaturi de aproape de 50 de grade Celsius ar fi fost aproape imposibil să se fi reprodus dacă nu ar fi fost încălzirea globală.

„Viaţa pe Pământ se poate reface după schimbări climatice majore, evoluând spre noi specii şi creând noi ecosisteme”, notează rezumatul tehnic de 137 de pagini al experților GIEC, care mai precizează că omenirea nu poate realiza acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI