Tanc rusesc, furat de romii din Ucraina. Detalii de ultimă oră. Imagini noi de pe frontul de luptă VIDEO

Tanc rusesc, furat de romii din Ucraina. Detalii de ultimă oră. Imagini noi de pe frontul de luptă VIDEO
Tanc rusesc, lovit cu o rachetă antitanc în Ucraina VIDEO

Este a patra zi de război în Estul Europei, iar Ucraina rezistă eroic atacurilor pe toate fronturile ale rușilor. Armata ucraineană opune o rezistență solidă, iar Vladimir Putin pare să fie tot mai nesigur de victoria atât de clară pe care o clama înaintea izbucnirii conflictului. În mediul online apar tot mai multe videoclipuri care arată cum soldații ucraineni reușesc să respingă cu succes ofensiva rușilor. Un filmuleț postat recent pe rețelele de socializare arată cum un soldat ucrainean cu un lansator de rachete distruge un tanc rusesc.

Frontul de luptă din Ucraina în imagini. Video cu un tanc rusesc distrus de un militar cu lansatorul de rachete

UPDATE ora 18:14: Conform postului TV Canal24 din Ucraina, romii din sudul țării ar fi reușit să fure un tanc. Știrea a fost confirmată de forțele armate ucrainene care apără orașul Kakhovkac, regiunea Herson. Nu se cunosc detalii despre cum au reușit să facă asta.

”În toată Ucraina, ucrainenii continuă să respingă rușii într-un război la scară largă. De data aceasta, chiar și romii s-au alăturat locuitorilor din regiunea Herson, reușind să fure un tanc al armatei Rusiei”, anunță Canal24.

Știrea inițială:

În imaginile aprăute în mediul online se poate vedea amploarea conflictului militar din Ucraina. Riposta armatei ucrainene este cu mult peste ceea ce se așteptau rușii și, în mod special, Vladimir Putin înainte de a declanșa invazia.

Într-un filmuleț postat pe Twitter arată cum un tanc rusesc a fost distrus de o rachetă lansată de un militar ucrianean de la o distanță destul de mică. Tancul ar fi fost abandonat de soldații ruși după ce ar fi rămas fără combustibil, scrie Hotnews.ro.

Incidentul s-a petrecut în apropiere de orașul Sumy, din Nord-estul Ucrainei, aproape de granița cu Federația Rusă.

Vladimir Putin amenință cu arsenalul nuclear

Văzându-se într-o situație la care nu s-ar fi gândit, cu o armată a Rusiei fără orientare, pierzând mii de soldați, dar și foarte multă tehnică militară, Vladimir Putin a apelat la amenințarea nucleară. Liderul de la Kremlin a purtat o discuție cu „oficialii” săi în care a afirmat că principalele state NATO și țările occidentale au făcut „declarații agresive”, iar Occidentul a impus sancțiuni economice extrem de dure la adresa Rusiei, dar și a sa.

Vladimir Putin a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major General al armatei să „transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă”.

Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General al forțelor armate ruse să pună forțele de descurajare ale armatei ruse într-un regim special de serviciu de luptă.

Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă ridicată”, a declarat Putin într-un discurs televizat.

În urmă cu aproximativ o oră, Vladimir Zelenski a confirmat că va fi de acord să negocieze cu Rusia. Pe pagina sa de Instagram, președintele ucrainean a spus că în urma discuției cu Alexander Lukashenko va trimite o delegație la granița ucraineano-belarusă.