Vladimir Putin, ordin ca armata rusă să pună în stare de alertă maximă arsenalul nuclear: „Își permit declarații agresive la adresa țării noastre”

Vladimir Putin, ordin ca armata rusă să pună în stare de alertă maximă arsenalul nuclear: „Își permit declarații agresive la adresa țării noastre”
Armata pune in stare de alerta maxima fortele de descurajare

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să intre în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei sale în Ucraina. De vină ar fi declarații NATO pe care acesta le consideră agresive la adresa țării.

Vladimir Putin, inervenție de ultimă oră. Ce a ordonat armatei

UPDATE ora 18:00: Ministrul ucrainean de externe a respins amenințările cu arme nucleare emise de Vladimir Putin.

”Vrea să pună presiune pe noi la negocieri. Nu ne va intimida. Noi mergem la negocieri cu un singur scop: Rusia să se retragă complet din Ucraina.

Acest anunț al lui Putin e o încercare de a crește miza și de a crea presiune suplimentară pe delegația ucraineană de la negocieri. Dar nu vom ceda la această presiune. Vom merge la negocieri cu o poziție simplă: o să ascultăm partea rusă și le vom spune să elibereze teritoriul Ucrainei. Total.

Dacă ordinul președintelui Putin de a pune arsenalul nuclear în alertă e o amenințare că va folosi armele nucleare împotriva Ucrainei, atunci am un mesaj simplu: ar fi un dezastru pentru toată lumea, dar nu ne va înfrânge”, a declarat Dmitro Kuleba într-o conferință de presă, potrivit Unian.

Știrea inițială: 

Vorbind în cadrul unei reuniuni cu principalii săi oficiali, Putin a afirmat duminică că principalele puteri NATO au făcut „declarații agresive”, împreună cu Occidentul care a impus sancțiuni financiare dure împotriva Rusiei, inclusiv președintele însuși.

Putin a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major General al armatei să pună forțele de descurajare nucleară într-un „regim special de serviciu de luptă”.

„Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major General al forțelor armate ruse să pună forțele de descurajare ale armatei ruse într-un regim special de serviciu de luptă.

Liderii statelor NATO își permit declarații agresive la adresa țării noastre, de aceea ordon Ministrului Apărării și șefului Statului Major să transfere arsenalul nuclear al Armatei Ruse în stare de alertă ridicată”, a declarat Putin într-un discurs televizat.

Ordinul său a ridicat amenințarea că tensiunile cu Occidentul din cauza invaziei din Ucraina ar putea duce la utilizarea armelor nucleare. Ordinul lui putin a venit cu zeci de minute înainte de anunțul lui Volodimir Zelensky că au început negocierile cu partea rusă.

La scurt timp după această mutare periculoasă, reprezentantul de frunte al NATO a susținut o conferință de presă. În ea, i-a emis lui Vladimir Putin un mesaj de a nu folosi arme nucleare.

„Mergem la negocieri să ascultăm, suntem pregătiţi să negociem ieşirea trupelor din ţara noastră: dacă Putin va folosi arme împotriva noastră va fi o catastrofă pentru lume, dar nu ne va sparge”, a mărturisit numărul 1 NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul de la Kremlin a amenințat națiunile care intervin în conflictul din Ucraina

Liderul rus a amenințat săptămâna aceasta că va riposta dur împotriva oricărei națiuni care intervine direct în conflictul din Ucraina.

Lupte de stradă au izbucnit în cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, iar trupele rusești au venit duminică în porturile strategice din sudul țării. Aceste acțiuni par să marcheze o nouă fază a invaziei Rusiei, după un val de atacuri asupra aerodromurilor și instalațiilor de combustibil în alte părți ale țării.

Capitala s-a liniștit, după ce  au fost raportate explozii uriașe  de dimineață, iar autoritățile au raportat explozii și la unul dintre aeroporturi.

Bulevardul principal era pustiu la amiază, asta după ce s-a dat o interdicție strictă de 39 de ore menită să țină oamenii departe de străzi.

Locuitorii îngroziți s-au ascuns în case, garaje subterane și stații de metrou, anticipând un asalt rusesc la scară largă.

Noaptea trecută a fost dură – mai multe bombardamente, mai multe bombardamente asupra zonelor rezidențiale și a infrastructurii civile”, a declarat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy. „Nu există nicio instalație în țară pe care ocupanții să nu o considere drept țintă admisibilă”.