Tânărul român care a studiat la Harvard, iar acum a făcut minuni în satul natal. Povestea incredibilă

Tânărul român care a studiat la Harvard, iar acum a făcut minuni în satul natal. Povestea incredibilă

Au existat destui români care au ajuns să studieze la Harvard, una din cele mai prestigioase universități din lume. Printre tinerii români ajunși la Harvard, se numără și Luca Ciubotaru, care a decis să revină în țară.

Tânărul român care a studiat la Harvard

Luca Ciubotaru, ajuns la 28 de ani,  este printre puținii din generația sa care se poate lăuda cu două universități de prestigiu. A studiat la Sorbona și la Harvard, dar s-a întors în România pentru a face diferența.

Tânărul a revenit în satul în care a copilărit hotărât să schibe lucrurile, spun cei de la Observator. Tânărul Luca a reușit să convingă comunitatea că viitorul este ecologia. Astfel a decis să ridice un proiect ce se bazează pe ecologizarea zonei. Proiectul se referă la construirea un parc şi a unor piste pentru biciclişti. Și cum nu se poate face singur a reușit să strângă laolaltă candidaţi la Alegerile Locale de anul acesta.

Tânărul român care a studiat la Harvard, iar acum a făcut minuni în satul natal. Povestea incredibilă
Tânărul Luca Ciubotaru, absolvent de Harvard și Sorbona (imagini Observator Antena 1)

”Aici era o zonă cu un teren viran plin de buruieni. Era plină de crengi, de tufişuri. Utaţi ce loc frumos avem aici şi cum s-ar putea transforma locul acesta într-un parc. 80% din ceea ce se vede aici e făcut prin voluntariat, prin donaţii de la colegii noştri şi de la oamenii din Bilca.”, povestește tânărul Luca Ciubotaru.

Tânărul absolvent de Harvard schimbă fața comunei Bilca

Pentru cei ce nu știu, comuna Bilca se află în județul Suceava, în care locuiesc aproximativ 3.583 de locuitori, după recensământul făcut în 2011. Tânărul Luca a decis că este momentul să arate ce a învățat la cele două universități, și să schimbe fața comunei. A decis să se întoarcă la Bilca, pentru că îl leagă multe amintiri frumoase de zona din care a plecat.

Tânărul a studiat Dreptul în Iași, apoi a plecat cu-o bursă la Paris și apoi la un curs peste Ocean. La Harvard a studiat  organizarea comunitară sau cum să schimbi comunitatea. Toate lucrurile învățate îi dau aportul de expertiză și modalitatea de a schimba fața comunei.

”În Statele Unite, să faci ceva pentru comunitate poate să fie chiar o profesie, un job full time. Toate experienţele astea m-au format, m-au şlefuit într-un fel şi ăsta e motivul pentru care încerc să mă întorc acasă cât pot de des, deşi distanţa de la Bucureşti până la Suceava mă omoară, pentru că nu avem autostrăzi, dar încerc să revin cât pot de des şi să dau mai departe ce am învăţat.”, a mai povestit tânărul

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI