Lista candidaților PRO România la alegerile locale 2020. Cine vrea la conducere

Lista candidaților PRO România la alegerile locale 2020. Cine vrea la conducere. Inquam Photos

„Oameni reprezentativi pentru comunitățile lor, profesioniști“, are Pro România pe lista candidaților la Alegerile Locale 2020, potrivit spuselor liderului formațiunii politice, Victor Ponta. Care sunt numele scrise pe această listă, aflați în rândurile de mai jos.

Lista candidaților PRO România la alegerile locale 2020

Victor Ponta susține că Pro România, partidul pe care-l conduce cu „mână de fier“ din anul 2018, este pregătit pentru „bătălia“ din data de 27 septembrie. Totodată, el a făcut apel la Guvern să intervină cu măsuri concrete de protecție a cetățenilor în contextul alegerilor locale, pe fondul pandemiei de COVID-19.

„PRO România are candidaţi în toate unităţile administrativ-teritoriale. Am ales oameni reprezentativi pentru comunităţile lor, profesionişti care şi-au dovedit abilităţile de leadership şi de buni manageri în activitatea lor. Aceştia reprezintă alternativa românilor care s-au săturat de circ politic, de interese de partid şi de promisiuni electorale încălcate.

Candidaţii noştri trăiesc într-o lume reală, în care infrastructura, sănătatea, educaţia, pensiile şi alocaţiile sunt priorităţi. Suntem pregătiţi de alegeri, dar rămânem la aceeaşi concluzie – sănătatea românilor este cea mai importantă şi facem încă un apel la acest Guvern să vină cu măsuri concrete de protecţie, în timp util, atât pentru cei care vor fi în secţiile de votare pe toată durata procesului electoral, cât şi pentru alegători“, a declarat Ponta, președintele Pro România.

Candidații principali ai PRO România în 2020

Doctorul Ioan Sîrbu este opțiunea Pro România pentru Primăria Capitalei și, totodată, cel care, în anul 2012, nega cu vehemență acuzațiile de plagiat. În vârsta de 62 de ani, acesta este medic militar în rezervă, cu grad de general maior, a condus Spitalul Militar Central și a fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei.

Alianța Ponta-Negoiță îl propune pe dr. Ioan Sîrbu pentru funcția de primar al Capitalei. Inquam Photo
Alianța Ponta-Negoiță îl propune pe dr. Ioan Sîrbu pentru funcția de primar al Capitalei. Inquam Photo

„Vin la Primărie pentru că acum este nevoie mai mult ca oricând de un medic, este nevoie de sănătate în primul rând, pentru că sănătatea este cea mai zdruncinată astăzi în Bucureşti şi în toată ţara. (…)

Am condus şi Direcţia Medicală a Armatei, care administrează şi gestionează întreg serviciul medical militar. Primăria, astăzi, are nevoi absolut imperioase“, a declarat Ioan Sîrbu.

Potrivit spuselor lui Victor Ponta, Pro România a dorit constituirea unei alternative pentru Bucureşti, alta decât Gabriela Firea sau Nicușor Dan.

„Sunt bucureştean şi bucureştenii nu vor să fie obligaţi prizonieri: dacă nu votezi cu Nicuşor, iese Firea; dacă nu votezi cu Firea, iese Nicuşor. Cred că obligaţia noastră a fost să creăm o alternativă pentru Bucureşti, pentru sectoarele Capitalei, pentru echipa de consilieri“, a susținut președintele formațiunii politice.

Dr. Ioan Sîrbu
Dr. Ioan Sîrbu

De asemenea, canditații „protejați“ de Ponta pentru primăriile de sector din București sunt: Adina Alberts – Sectorul 1, Florin Manea – Sectorul 2, Robert Negoiţă – Sectorul 3, Gabriel Ispas – Sectorul 4, Ştefan Pirpiliu – Sectorul 5 şi Anca Bălăşoiu – Sectorul 6.

Reamintim că, în data de 26 iulie, Pro România şi noua formațiune lansată de actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoiță, – Partidul Bucureşti 2020 -, au anunţat constituirea unei alianţe pentru alegerile locale 2020. Pe cale de consecință, dr. Ioan Sîrbu reprezintă și opțiunea Partitului București 2020 pentru Primăria Capitalei.

„Alianţa Pro Bucureşti 2020 îl va susţine pentru funcţia de primar general pe domnul doctor Ioan Sîrbu. Este nevoie poate mai mult ca niciodată de cineva în Bucureşti care să nu facă politică. (…) Este o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România – Spitalul Militar Central. Are o experienţă şi medicală şi administrativă importantă şi o persoană cu care Alianţa Pro Bucureşti 2020 încearcă să ofere o alternativă“, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă susţinută alături de partenerul de alianţă, Robert Negoiţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI