17 feb. 2024 | 09:44

Tânărul din imagine a devenit unul dintre cei mai puternici români. Considerat „ultimul stalinist”, este iubit, dar şi hulit

Monden
Tânărul din imagine a devenit unul dintre cei mai puternici români. Considerat
Puțini îl recunosc pe tânărul din imagine. Ion Iliescu este cel pe care oamenii fie îl adoră, fie îl hulesc.

Puțini îl recunosc pe tânărul din imagine. Este considerat „ultimul stalinist” de către analiștii politici. Unii îl adoră, alții îl hulesc. Ion Iliescu este cel care a împărțit societatea în două, după ce a devenit unul dintre cei mai puternici lideri politici din țară. Cum arăta când era mic. Foto

Cum arăta Ion Iliescu la vârsta de 27 de ani

Nu l-ai fi recunoscut pe tânărul de 27 de ani din imagine, nu-i așa? Este nimeni altul decât controversatul fost președinte al României Ion Iliescu. Doar că, la vremea respectivă, când vorbea la microfon, prezenta raportul asociațiilor studențești din Republica Populară.

Imaginea în care apare tânărul Ion Iliescu a fost surprinsă în anul 1957, la Casa de Cultură a Studenților din București. A fost prima conferință pe țară a asociațiilor studențești, după ce bărbatul a devenit președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești.

„Tovarășul Ion Iliescu a prezentat raportul Comitetului de Organizare a Asociațiilor Studențești din Republica Populară România”, arăta propaganda comunistă.

Vezi și: Ion Iliescu, cum nu l-ai văzut niciodată, ”descoperit” la doar 27 de ani. Discursul ținut în fața Partidului Comunist, în imagini de colecție cu fostul președinte al României

Ce făcea Ion Iliescu când era copil

Această imagine nu este singura pe care publicul român nu o știe despre Ion Iliescu. Era un mare fan al vieții la țară. În copilăria și adolescența lui, își vizita des bunicii împreună cu rude apropiate din Oltenița și Turtucaia, după cum stă mărturie și fotografia din galeria acestui articol, realizată în anul 1935.

Când era la țară, Ion Iliescu mergea des pe câmp, la păscut capra bunicilor, dar și cu caii unui căruțaș, după cum el a dezvăluit. Așa a învățat să călărească, bineînțeles fără șa. Mânca pe câmp, în timp ce păzea animalele, cartofi copți, iar vara bea câte o cană de borș, bucurându-se de o copilărie fericită.

Vezi și: De ce Ion Iliescu nu a avut copii cu soția lui. Ce a dezvăluit fostul președinte care împlinește azi 93 de ani

Imagini din copilăria fostului președinte

Într-o altă fotografie, de pe vemea când era mic, el apare alături de părinții săi, Maria și Alexandru Iliescu. Momentul în care copilul stă în brațele adulților a fost surprins cu camera în anul 1938, potrivit informațiilor publice.

Vezi și: De ce și-a distrus Ion Iliescu albumele foto în care apare alături de Nina: „Ca să nu rămână, după aceea, ticăloșilor”

O altă fotografie îl înfățișează pe Ion lliescu, tot copil, alături de mama lui și Crișan, la Liceul Polizu din București, în anul 1941. Tot la Liceul Polizu a învățat fostul președinte al României. La vremea respectivă, mama lui i-a făcut rost și de primul costum cu pantaloni lungi – în anul 1941.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic are o locuință cochetă, situată pe malul Someșului. Foto
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 14 mai
Capital.ro
Câţi bani a strâns un român, în medie, la Pilonul II de pensii. Suma lunară a crescut cu 50%
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro