Tânărul bănuit de dublul asasinat de la Iași a fost localizat și reținut în Roma. Era student la Medicină și prieten cu cele două victime

Tânărul bănuit de dublul asasinat de la Iași a fost localizat și reținut în Roma. Era student la Medicină și prieten cu cele două victime
Principalul suspect din cazul dublei crime de la Iasi

Polițiștii au un prim suspect în cazul dublei crime de la Iași. Este vorba despre un tânăr de origine marocană, născut în Canada. Oamenii legii l-au dat în urmărire generală, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Cine i-a omorât pe cei doi tineri din Iași

UPDATE 15:40 Potrivit IGPR, datorită cooperării dintre Poliția Română și Poliția Statală din Italia, tânărul bănuit de uciderea celor doi studenți de le Medicină din Iași a fost localizat și reținut în Roma.

Tânărul suspectat de oamenii legii că i-ar fi ucis pe cei doi studenți la medicină ar fi fost prieten cu victimele și era și el, de asemenea, student la Medicină. Este vorba despre El Bourkadi Ahmed Sami, în vârstă de 20 de ani, născut în Canada. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Oamenii legii nu l-au găsit pentru a-l aduce la audieri. Anchetatorii au luat în calcul și varianta în care presupusul criminal a părăsit deja țara.

S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere”, potrivit Mihaela Apostol, prim procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Locuința tinerilor uciși a fost incendiată după comiterea crimelor, însă medicii legiști spun că nu au identificat urme de incendiere pe corpurile celor doi. Totodată, aceștia au descoperit că Ioana și Youssef nu consumase alcool sau droguri în acea seară. Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani și tânărului de 27 de ani.

Colegii de facultate ai tinerilor sunt în stare de șoc

Colegii de la Medicină a celor trei sunt șocați și nu credeau că tânărul ar fi fost în stare de așa ceva. Mai mulți studenți și-au exprimat părerea de rău prin mesaje pe rețele de socializare. Tânăra de 23 de ani va fi înmormântată astăzi. Tatăl fetei a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

”Drum lin spre ceruri, Ioana-Vanesa. Te voi purta mereu în sufletul meu. Prințesa lui tata”.

În România au ajuns și părinții tânărului ucis. Ei sunt cei care au alertat autoritățile, după ce fiul lor nu a mai ajuns la Bruxelles, așa cum au plănuit.