Crimă odioasă la Iași. De ce un bărbat și-a ucis cel mai bun prieten cu lovituri de cuțit în inimă

Crimă odioasă la Iași. De ce un bărbat și-a ucis cel mai bun prieten cu lovituri de cuțit în inimă
Un bărbat și-a ucis cel mai bun prieten

Un bărbat a fost dus ieri de către anchetatori la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Acesta este din județul Iași, localitatea Mânjești comuna Mogoșești. Individul urmează să fie expertizat psihici de către medicii specialiști. Bărbatul de 62 este suspect de crimă.

Și-a ucis cel mai bun prieten

Se pare că bătrânul și-ar fi ucis cel mai bun prieten din copilărie. Totul a început pe fondul consumului excesiv de alcool și a unei certe banale. Oribila crimă a avut loc pe 15 mai 2021. Victima a murit după ce a fost înjunghiată în inimă de mai multe ori. Din păcate, nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

În jurul orei 19:00, oamenii legii din Iași au fost alertate printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost găsit într-o baltă de sânge. La scurt timp, la fața locului au ajuns și echipajele de poliție, dar și cele medicale. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic, decât să declare decesul.

Pe data de 15 mai 2021, în jurul orei 19:00, autoritățile au fost anunțate despe comiterea unei crime. Anchetatorii s-au deplasat la fața locului, unde au găsit victima. Bărbatul a fost declarat decedat, ca urmare a unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, consecință a hemotoraxului drept masiv și hemopericardului (sânge acumult în cavitatea pericardului), prin multiple plăgi înjunghiate, cu interesare pericardică și cardiacă. Victima a avut mai multe lovituri.  A declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Tragedia s-a produs pe fondul consumului excesiv de alcool

Imediat după incident, oamenii legii au demarat de urgență ancheta și au ajuns la principalul suspect. Este vorba despre Gavril Agachi, în vârstă de 62 de ani. Bărbatul a fost ridicat de oamenii legii și dus la audieri. Ieșeanul și-a recunoscut parțial comiterea faptei.

Oamenii legii au adăugat că cei doi vecini s-ar fi întâlnit, sâmbătă după amiază, pentru a se cinsti cu câteva pahare de alcool. La un moment dat, între cei doi au apărut unele disensiuni, iar de aici până la ceartă nu a fost nevoie decât de un pas.

Conform anchetatorilor, bărbatul în vârstă de 62 de ani ar fi pus mâna pe un cuțit și a început să-l înjunghie de mai multe ori pe prietenul său, în special în zona pieptului. Primarul comunei Mogoșești a fost contactat de reporterii BZI. Acesta a spus că cei doi erau cunoscuți în sat ca fiind persoane ce consumă alcool regulat, însă nu se aștepta să se ajungă la asta.