Tânăr, împușcat de jandarmi: glonțul a venit dintr-un poligon de la distanță mare

Tânăr, împușcat de jandarmi: glonțul a venit dintr-un poligon de la distanță mare

Un tânăr a ajuns la spital în stare gravă, în dimineața zilei de ieri. A fost împușcat în cap de jandarmii aflați într-un poligon la o distanță de 2,5 kilometri.

Nu vom afla niciodată cine la împușcat pe tânărul din localitatea Târgu-Cărbunești, dar Ministerul Apărării a inițiat o investigație pe marginea cazului din apropierea unui poligon de tragere. Orice exerciții ulterioare au fost sistate până la finalizarea cercetărilor. Conform estimărilor, tânărul împușcat în cap se afla la o distanță de 2,5 kilometri de locul în care s-au tras gloanțele.

La ședința de tragere au participat aproximativ 100 de jandarmi și nu există niciun indiciu care să ateste că glonțul care l-a lovit pe tânărul din localitate nu a provenit de la unul dintre ei. Oficialii Ministerului Apărării au ținut să menționeze că poligon Dealul Rogojeni din Târgu-Cărbonești este omologat din 2013.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale (MApN), structura care are în administrare poligonul, respectiv Unitatea Militară Nr. 01013 Târgu-Cărbunești, a dispus:
  • comunicarea către reprezentanții administrației publice locale, în scris, cu cel puțin 3-5 zile înainte de începerea tragerii sau a perioadei de tragere, despre executarea acestor activități;
  • punerea la dispoziția structurii beneficiare a bazei materiale existente în poligon;
  • informarea beneficiarului despre măsurile de siguranță în poligon și servituțile de care trebuie să țină seama pe timpul executării tragerii.

Un tânăr de 22 de ani din judeţul Gorj a fost împuşcat în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceșu, la peste 2 kilometri de poligonul în care, peste o sută de jandarmi, de la Inspectoratul de Jandarmi Gorj, au participat la şedinţele de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm. Conform experților consultați de Hotnews, un glonț de la un pistol mitralieră este eficient până la 3000 de metri.

„În urma producerii acestui incident, conform procedurilor, a fost înștiințat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, evenimentul fiind cercetat administrativ și de o comisie constituită la nivelul unității și condusă de locțiitorul comandantului. De asemenea, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate până la finalizarea cercetărilor”, a declarat corespondentului Mediafax Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN.

Momentan, nu se cunoaște starea tânărului împușcat, dar Poliția și Parchetul Tribunalului Militar Timișoara fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă
Urmăriți Playtech.ro și pe