Sute de zboruri anulate pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână. Compania cea mai afectată

Sute de zboruri anulate pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână. Compania cea mai afectată
Compania anunță zboruri anulate și de la Cardiff

Sute de zboruri anulate pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână! Criza economică a generat pierderi imense, dacă ne referim la companiile aeriene low-cost. Cele mai recente informații arată că sunt sute de zboruri anulate pe Aeroportul Henri Coandă, la cel puțin două companii. Compania cea mai afectată de actuala criză, în afară de Blue Air, este Wizz Air. Compania a anulat aproximativ 150 de zboruri de pe aeroportul din Otopeni, iar pierderile financiare sunt destul de mari.

Sute de zboruri anulate pe Aeroportul Henri Coandă în ultima săptămână. Compania cea mai afectată este Wiz Air

Wizz Air, o companie aeriană de buget, și-a anulat din România nu mai puțin de 147 de zboruri. Pe plan local, cele mai multe întârzieri se datorează întârzierii zborurilor sau din cauza rotației echipajelor, se arată într-o înformare.

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București emiteau recent un comunicat în care se explică aceste situații care aduc pierderi financiare:

„În intervalul 22 – 28 septembrie 2022, pe Aeroportul Henri Coandă, 238 zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 60 minute. Dintre acestea, mai mult de jumătate (152) au avut drept cauză întârzierea sau rotația echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri cu întârzieri de peste o oră s-au înregistrat, în ordine, la principalii operatori de pe aeroport, respectiv Wizz Air (147 zboruri), Tarom (27 de zboruri), Ryan Air (22).

În același interval de referință, au fost anulate 21 zboruri. În intervalul 22 – 28 septembrie 2022, pe AIHCB au fost operate 2012 zboruri, dintre care 1805 regulate”, declară reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București.

Reamintim că recent, Blue Air lua decizia de a-și anula toate zborurile, până pe 10 octombrie. Decizia venea ca urmare a unor pierderi financiare imense. În același timp, compania a cerut ajutor din partea statului român.

Zboruri anulate de Wizz Air și de la Cardiff

În august a.c. a anunțat că va încetat să mai zboare spre nouă destinații de pe Aeroportul Cardiff. Decizia, din motive financiare, va intra în vigoare în această iarnă.

Reprezentanții companiei declarau că rutele nu sunt „viabile din punct de vedere comercial”. Wizz Air nu va mai zbura spre Alicante, Corfu, Heraklion, Faro, Larnaca, Lanzarote, Palma de Mallorca, Sharm el-Sheikh și Tenerife începând cu 19 septembrie.

Această mutare va însemna că baza sa de pe aeroport va fi închisă pentru lunile de iarnă. În același timp, întregului personal i se va oferi posibilitatea de a fi redistribuit în alte părți ale Regatului Unit.

Directorul general, Marion Geoffrey, a declarat că „nu ar fi viabil din punct de vedere comercial” să continue să opereze rutele în această iarnă. Cu toate acestea, va continua să ofere zborurile de iarnă către Milano, Italia și București, România, de la Cardiff.

Wizz Air a precizat că intenționează să crească operațiunile din Cardiff în primăvara anului viitor. În ceea ce-i privește pe cei care și-au făcut rezervări pentru zborurile de iarnă, li se va oferi o rambursare integrală sau zboruri de pe un alt aeroport, conform BBC.

Compania și-a anunțat noua bază de pe Aeroportul Cardiff în decembrie 2020, o mișcare care a creat 40 de noi locuri de muncă. La vremea respectivă, avea în plan să crească capacitatea anuală a Aeroportului Cardiff cu peste 350.000 de locuri.

Cu toate acestea, a raportat pierderi în creștere de 381 de milioane de lire sterline în primul trimestru al acestui an, despre care a spus că se datorează efectului costurilor combustibilului și a recentelor perturbări ale aeroporturilor.

Aceasta a declarat că cererea în creștere și prețurile biletelor ar trebui să asigure un „profit operațional semnificativ” în al doilea trimestru.