Sute de mii de păsări au fost găsite moarte. Specialiștii trag un semnal de alarmă îngrozitor

Sute de mii de păsări au fost găsite moarte. Specialiștii trag un semnal de alarmă îngrozitor

Imagini apocaliptice, într-o regiune intens populată. Oamenii au descoperit mii de trupuri de păsări moarte, însă specialiștii vin cu vești îngrijorătoare. Potrivit acestora, ar fi vorba despre sute de mii de animale moarte. Ce ar fi putut provoca o asemenea tragedie?

Sute de mii de păsări, găsite moarte. Specialiști trag un semnal de alarmă terifiant

Apelurile alarmante ale rezidenților din statul american New Mexico au atras atenția experților naturaliști. În întreaga regiune, în ultimele zile, au fost găsite mii de păsări moarte, iar oamenii au intrat în panică, neînțelegând care ar putea fi cauza. Veștile primite de la specialiști nu au fost deloc liniștitoare. Potrivit localnicilor, este posibil ca numărul animalelor moarte să fie de ordinul „sutelor de mii”.

„Pare să fie fără precedent și în număr foarte mare”, a declarat Martha Desmond, profesor la New Mexico State University.

Pe 13 septembrie, jurnalistul Austin Fisher a descoperit un grup de de zeci de păsări moarte, în timpul unei drumeții în distrctul Rio Arriba, situate în nordul statului New Mexico. Fisher a înregistrat scena cu telefonul mobil și a prezentat imaginile tulburătoare în Las Cruces Sun News:

„Pot spune că ar putea fi cu ușurință sute de mii de păsări”, a declarat el.

Cazul a ajuns în atenția agențiilor militare americane

Situația fără precedent este acum investigate de mai multe agenții speciale, printre care și Bureau of Land Management și White Sands Missile Range, o unitate militară din zonă.

„Pe raza de tragere a rachetelor se putea găsi într-o săptămână mai puțin de jumătate de duzină de păsări. În ultima săptămână am avut câteva sute, așa că asta chiar ne-a atras atenția”, a dezvăluit Trish Butler, biolog în cadrul poligonului.

Sute de mii de păsări au fost găsite moarte. Specialiștii trag un semnal de alarmă îngrozitor
Sute de mii de păsări au fost găsite moarte. Specialiștii trag un semnal de alarmă îngrozitor

Experții încă nu au nicio explicație pentru sutele de mii de păsări moarte din zona statului New Mexico. Până în acest moment, singura ipoteză existentă este cea a Marthei Desmond. Profesorul de la New Mexico State University susține că o variantă plauzibilă ar putea fi prezența unui front de aer rece ce a lovit statul american săptămâna trecută. O altă cauză ar putea fi și seceta recentă sau incendiile puternice de vegetație din vestul țării.

„Este posibil ca plămânii păsărilor să fie afectați. Este posibil să le fi forțat să migreze mai devreme”, a explicat profesorul Martha Desmond.

Autoritățile au făcut apel către populație

Reprezentanții Oregon Department of Fish and Wildlife au scris, pe pagina de Twitter, că „nu sunt cunoscute multe lucruri despre impactul fumului și incendiilor asupra păsărilor”.

Specialiștii din domeniu au lansat un apel către populație. Toți cei care observă păsări moarte sunt îndemnați să anunțe evenimentul și să predea cadavrele pentru a fi studiate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI