Sute de locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce angajați caută firmele

Sute de locuri de muncă pentru români în străinătate

Anunț pentru cei aflați peste hotare! Agajatorii din Spațiul Economic European oferă sute de locuri de muncă pentru români în străinătate. Cele mai multe vin din partea Olandei, Germaniei și Austriei. Ce angajați caută firmele?

Sute de locuri de muncă pentru români în străinătate

Angajatorii din Spațiul Economic European vine cu oferte de locuri de muncă, prin intermediul rețelei EURES România, ce ”pune la bătaie” 426 de joburi. Cele mai multe oferte vin din partea Olandei (163), Germaniei (124) și Austriei(84). Conform unui comunicat al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Olanda dorește oameni pentru următoarele activități: culegători de fructe, culegători flori, instalatori sanitari, de încălzire şi aparate de aer condiţionat, muncitori în sera de flori, muncitori în producţia de roşii, muncitori necalificaţi în grădinărit, operatori la maşini şi utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesori bulbi de flori.

Pe de cealaltă parte, Germania are nevoie de bucătari, bufetieri, chef de pârtie, cameriste, commis de rang, commis de rang mic dejun, chef de rang, consultanţi IT, demichef de rang, dezvoltatori software, electricieni, îngrijitori persoane vârstnice în azil, instalatori instalaţii sanitare, de încălzire şi gaz, junior sous chef, lăcătuşi, manageri recepţie și mecanici de proces – maşini producţie muluri.

Sute de locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce angajați caută firmele
Locuri de muncă pentru românii din străinătate

Mai mult, nemții caută și mecanici – maşini de prelucrare a plasticului, manipulanţi de mărfuri, menajere, ospătari, operatori stivuitori, parchetari, preparatori de îngheţată, recepţioneri, şefi de echipă, specialişti în confecţionare mobilă, specialişti IT, tâmplari şi zidară. În acest timp, Austria caută instalatori sanitari și de încplzire, faianțari, electricieni, lăcătuși mecanici în construcții, operatori CNC, montatori mobilă, reactJS frontend developer, stivuitorişti, ttâmplari de ferestre și tâmplari producție de mobilier.

Alte ţări care oferă locuri de muncă

De asemenea, și Norvegia, și ea țară care oferă locuri de muncă prin EURES, strigă după personal. Aici se anunță un număr de 48 de joburi pentru antrenor de gimnastică ritmică, instalator, electrician, mecanic auto, ospătar, tinichigiu auto și vopsitor auto. Totodată, printre țările care oferă un serviciu se află și Spania, Slovacia, Slovenia, Danemarca și Belgia.

Sute de locuri de muncă pentru români în străinătate. Ce angajați caută firmele
Aunț pentru românii de peste hotare

În Spania, sunt la dispoziție 17 locuri de muncă pentru tehnician mecanic și electric la întreținere echipamente și turnător modelier. Slovacia ”pune la bătaie” 12 locuri de muncă pentru sticlar, Danemarca 8 locuri pentru horticultor/inginer agronom, manager de fermă, manager de producție, în timp de Belgia oferă 5 jocuri pentru lucrător în agricultură și Slovenia 1 loc de muncă de programator, potrivit eures.anofm.ro. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI