24 sept. 2022 | 19:06

Surse anti-chineze: Xi Jinping, preşedintele chinez, ar fi fost arestat şi pus sub pază la domiciliu. Informația nu a fost confirmată

News
Surse anti-chineze: Xi Jinping, preşedintele chinez, ar fi fost arestat şi pus sub pază la domiciliu. Informația nu a fost confirmată
Presedintele Chinei, Xi Jinping, ar fi fost arestat

Surse anti-chineze au anunțat că Xi Jinping, preşedintele chinez, ar fi fost arestat şi pus sub pază la domiciliu. Informația nu a fost confirmată de autoritățile din China. Zvonurile cu privire la arestarea președintelui Chinei au apărut pe mai multe conturi de Twitter, care au fost preluate de unele publicații din India.

Președintele Chinei, XI Jinping, ar fi fost arestat și pus sub pază la domiciliu. Cine anunță asta

Președintele Chinei, Xi Jinping, ar fi arestat la domiciliu, potrivit zvonurilor lansate pe rețelele de socializare. De asemenea, informațiile vehiculate sugerează că aproape 60% dintre zborurile din China au fost suspendate vineri, neanunțându-se nicio explicație de către autorități.

De asemenea, presa din China nu precizează nimic despre acest lucru, cum că președintele țării ar fi fost arestat de către armata sa.

Xi Jinping urmează să fie reales pe 16 octombrie

Reamintim că pe 16 octombrie va avea loc Congresul Partidului Comunist Chinez (PCC), eveniment important în China care se desfășoară o dată la cinci ani.

În plus, președintele Xi Jinping ar urma să fie reales în postul de secretar general al PCC pentru un al treilea mandat, într-un mod inedit, după un amendament la Constituţie.

Ce schimbări va mai aduce congresul al XX-lea al PCC

Congresul, al XX-lea de la crearea PCC în 1921, ar urma de asemenea să ducă la o schimbare importantă a componenţei comitetului permanent al biroului politic, organism atotputernic, compus din şapte membri şi adevăratul deţinător al puterii în China, președintele.

Adunarea generală a PCC, care va avea loc pe 16 octombrie, la care se aşteaptă să participe 2.300 de delegaţi, va avea loc „într-un moment critic, când întregul partid şi toate grupurile etnice se angajează într-o nouă călătorie pentru a construi o ţară socialistă modernă”, a precizat CCTV.

Xi Jinping ar putea să fie președintele Chinei pe viață

La precedentul congres, care s-a desfășurat în 2017, Xi Jinping şi-a introdus propriul „sistem de gândire” în documentele fondatoare ale partidului.

Astfel, câteva luni mai târziu, Constituţia a fost modificată pentru a elimina limita de două mandate prezidenţiale pentru un președinte. Astfel, Xi Jinping și-a creat posibilitatea să prezideze China pe viaţă.

China vrea să ocupe Taiwanul. SUA intervine

Pe de altă parte, un conflict pe scară largă între China și Statele Unite din cauza Taiwanului ar duce la pierderi uriașe în nave și avioane pentru forțele americane, arată o analiză a unui think tank de la Washington, care a concluzionat însă că, în final, SUA și Taiwan, la care s-ar putea alătura Japonia, ar fi probabil capabile să respingă o invazie chineză. Se va lăsa cu pierderi mari de ambele părți.

Analiza a apărut în contextul în care Armata Populară de Eliberare a Chinei a finalizat în august exerciții de luptă la scară largă în jurul Taiwanului, descrise de guvernul Taipei drept o repetiție pentru o invazie.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Lista numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro