Surpriză pentru tenisul românesc. Cine va merge la Olimpiada de la Tokyo

Surpriză pentru tenisul românesc. Cine va merge la Olimpiada de la Tokyo
Surpriză pentru tenisul românesc. Cine va merge la Olimpiada de la Tokyo

România are trei tenismene care luptă pentru medalie la Olimpiada de la Tokyo. Întregul turneu de tenis feminin de la Olimpiadă va avea 64 de jucătoare.

Cine merge la Olimpiada de la Tokyo. Surpriză pentru tenisul românesc

Din România vor concura la Tokyo Simona Halep, Sorana Cîrstea și Patricia Tig. Primele 56 de tenismene din lume ar trebui să fie calificate, însă cu anumite condiții, potrivit lui Daniel Radu. 

Una dintre ele este ca jucătoarele să fi participat la FED Cup în ultimii patru ani. O altă regulă este că fiecare țară are dreptul să trimită maximum patru jucătoare la Olimpiada de la Tokyo.

Patricia Tig ocupă locul 63 în lume și se califică pentru Olimpiadă, iar asta pentru că înaintea ei, în clasamentul mondial se află 11 sportive din America, 7 din Cehia și 5 din Rusia.

Având în vederea condiția de patru jucătoare per țară, Patricia Țig va participa la jocurile de la Tokyo.

De altfel, Simona Halep, care este locul 3 WTA și Sorana Cîrstea locul 54 WTA vor participa în Japonia la bătălia pentru o medalie olimpică la tenis feminim. Competiția de tenis se va ține în perioada 24 iulie – 1 august.

Simona Halep se retrage după Olimpiada de la Tokyo?

Ion Țiriac a făcut lansat o ipoteză surprinzătoare în lumea tenisului. Afaceristul a spus că Simona Halep ar putea să se retragă definitiv după Olimpiada de la Tokyo.

„Dacă Simona încoronează cariera ei cu medalia de aur la Tokyo, atunci poate să se retragă (…) „Eu cred că face vreo trei copii. După ce-i face, trebuie să-i crească”, a spus Ion Țiriac.

De altfel, Simona Halep a precizat în repetate rânduri că se antrenează pentru o medalie olimpică, având în vedere accidentările multiple de anul acesta și abandonul de la mai multe turnee.

”Sper să primesc steagul şi sper să deschid Jocurile Olimpice cu steagul în mână. Sper să câştig o medalie, este obiectivul principal. Cred că va fi deosebit, aşa cum a fost şi la Fed Cup, când am jucat semifinala.

Pentru mine, să joc pentru ţară e foarte important şi foarte plăcut. ”Sper să fiu aptă, să pot să câştig meciurile şi să aduc o medalie ţării. Anul acesta, da, o medalie olimpică este mai importantă decât un turneu de Grand Slam. Este obiectivul principal, dar, în general, ambele sunt pe acelaşi plan.

Nu vreau să pun niciun obiectiv mai jos, pentru că medalia olimpică e pentru ţară, ceea ce mă împlineşte foarte mult, iar restul obiectivelor sunt individuale, pentru persoana mea, mă împlinesc ca sportiv”, a spus Simona Halep.

Simona Halep s-a retras de la WTA de la Doha și Dubai, dar și de la turneul din Miami, din cauza multiplelor accidentări. Ea a ratat și Roland Garros, după ce s-a accidentat la Roma. Sportiva a suferit o ruptură de mușchi la gambă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI