Surpriză majoră din partea Dacia pentru România. E oficial: ce se va întâmpla cu Duster 3

Surpriză majoră din partea Dacia pentru România. E oficial: ce se va întâmpla cu Duster 3
Surpriză Dacia pentru România. Ce se pregătește?

Șeful mărcilor Dacia și Lada din cadrul grupului Renault au stabilit ultime detalii pentru o surpriză uriașă. Pasionații de autovehicule și toți șoferii trebuie să ia la cunoștință noua veste.

Surpriză Dacia pentru România: ce se întâmplă cu Duster 3?

Denis le Vot alături de vicepreședinții pentru design și inginerie a grupului Renault au fost în această săptămână în București pentru a stabili ultimele detalii pentru Duster 3.

CEO Dacia și Lada, alături de Gilles Le Borgne, vicepreședinte executiv inginerie Renault Group, vicepreședinte executiv design Renault Group și alți oficiali ai grupului francez au purtat discuții alături de un grup de jurnaliști români despre viitorul mărcii celebre.

De asemenea, un alt subiect de discuție a fost și fabrica de la Mioveni. Șeful Dacia a declarat că au venit cu toții în România pentru a finaliza ultimele detalii despre viitorul Duster.

O surpriză uriașă este că tot ce va urma în dreptul design-ului sau al ingineriei urmează să fie realizat în România. Bucuria uriașă pentru pasionații de mașini este că proiectul este acum unul românesc.

„Din acest moment…”

„Am venit în România împreună cu Gilles Le Borgne, Laurens van den Acker și alți colegi având în bagaje viitorul Duster. Putem spune că am transferat Duster 3 acestei țări.

Tot ceea ce va urma – design, inginerie, dezvoltare, achiziții, etc. – va fi realizat în România. Din acest moment proiectul este românesc. Nu îl veți vedea imediat, dar el există”, a declarat șeful Dacia la nivel mondial.

Mărturiile lui Denis le Vot au fost susținute și de șeful diviziei de inginerie care a mai adăugat că au existat discuții cu echipele din România, Rusia, Maroc și America de Sud pentru proiectul imens ce a prins deja roade.

Concret, este vorba despre șase mașini și patru industrializări. Dezvoltarea se va face exclusiv de la noi din țară. Chiar în acest moment aproximativ 4.000 de oameni de la inginerie și alți 2.700 de angajați de la Renault și Dacia lucrează de zor pentru noul model.

„Am discutat cu echipele din România”

„Am discutat cu echipele din România, Rusia, Maroc și America de Sud pentru că vorbim despre un proiect imens. E vorba de șase mașini (n.n. – derivate zonale ale Duster) și patru industrializări (n.n. – mașina va fi produsă în patru uzine), iar dezvoltarea se face aici, la Renault Technologie Roumanie (RTR).

În acest moment la proiect lucrează circa 4.000 de oameni de la inginerie și alți 2.700 de angajați de la Renault și Dacia. Primul produs al acestui proiect este viitorul Dacia Duster care va fi comercializat și sub brand Renault în anumite zone”, a declarat și Gilles Le Borgne, șeful diviziei de inginerie, potrivit economica.net.

Urmăriți Playtech.ro și pe