Surpriză la alegerile prezidențiale 2019! Ce apare la casele de pariuri în bătălia Iohannis, Dăncilă, Barna și Diaconu. Cine are cele mai mari șanse să devină noul președinte al țării

Surpriză la alegerile prezidențiale 2019! Ce apare la casele de pariuri în bătălia Iohannis, Dăncilă, Barna și Diaconu. Cine are cele mai mari șanse să devină noul președinte al țării
Pe ce candidați se bazează românii la casa de pariuri? Foto: gsp.ro

Au mai rămas 10 zile p/nă când românii își vor putea exercita dreptul de vot și vor putea alege viitorul președinte al țării pentru următorii cinci ani. Alegerile prezidențiale din 2019 vor avea loc în 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur de scrutin. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Cine este favoritul la casele de pariuri?

Se pare că preferatul care se află pe buzele multor români, dar și al sondajelor oficiale este Klaus Iohannis. La fel stau lucrurile și la casele de pariuri, unde Șeful actual al Statului este favoritul. Iată și clasamentul pe care l-au prezentat cei de la gsp.ro.

Cine se află în topul preferințelor la alegerile prezindețiale de la casele de pariuri?

1. Klaus Iohannis

Președintele în exercițiu are o cotă de 1,15 pentru dobândirea unui nou mandat la Palatul Cotroceni.

2. Dan Barna

Dan Barna a avut o campanie cu suișuri și coborâșuri, dar este văzut în continuare cu șansa secundă de cei care umplu sălile de pariuri. Cota candidatului USR-PLUS se situează în jurul valorii de 5,00.

3. Dăncilă sau Diaconu

Viorica Dăncilă, candidata din partea PSD, și Mircea Diaconu, susținut de Pro România și ALDE, se luptă unu la unu pentru voturile din eșichierul stâng. Cei doi au cote aproximativ egale, 11,00 Dăncilă și 12,00 Diaconu.

4. Theodor Paleologu

Theodor Paleologu a reușit să smulgă procente din electoratul lui Dan Barna, dar insuficient pentru a concura cu șanse reale la turul 2. Casele de pariuri îl tratează totuși mai serios decât pe ceilalți competitori și i-au oferit o cotă de 27,00.

Anticiparea e mai dificilă în politică decât în sport. Casele de pariuri au dat chix în cazul scrutinelor importante. Cele mai proaspete în memorie sunt alegerile prezidențiale din România, când Victor Ponta avea o cotă de 1,20 pentru a triumfa în fața lui Klaus Iohannis. Sibianul, cu o cotă de 4,50, s-a impus, potrivit sursei citate.