Surpriză de proporții! Laura Codruța Kovesi revine în prim-plan cu declarații despre statul paralel și serviciile secrete

Laura Codruța Kovesi, declarații despre statul paralel

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, revine cu declarații surprinzătoare despre statul paralel și serviciile secrete. Ce spune fosta șefă a DNA despre cele mai arzătoare subiecte vedeți un pic mai jos.

Laura Codruța Koves a recunoscut că s-a folosit de serviciile secrete pentru a fabrica dosare. Ce spune despre ”statul paralel”

Laura Codruţa Kovesi, șefa Parchetului European, a acordat un interviu pentru BBC în care spune că pe vremea când era șefa DNA, a folosit informaţiile de la serviciile secrete pentru a deschide noi cazuri, iar că munca de investigare a fost făcută de procurorii anticorupţie și rezultatele verificate în instanţă.

Jurnaliştii BBC, bine informați despre cele vehiculate la noi în țară, despre dosare fabricate la comandă pentru unii politiceieni sau oameni de afaceri, au întrebat-o pe Laura Codruța Kovesi dacă regretă metodele folosite, pe vremea când era în fruntea DNA.

Laura Codruța Kovesi este șefa Parchetului European
Laura Codruța Kovesi este șefa Parchetului European

SRI, exclus din investigațiile DNA

„Nu, nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru avute la acel moment, bazate pe legislaţie. Am primit informaţii de la serviciile secrete şi am folosit aceste informaţii ca să deschidem cazurile. Dar este important de spus şi de clarificat că investigaţiile noastre au fost făcute de procurori şi poliţişti şi că niciun oficial din serviciile secrete nu a lucrat la cazurile noastre, doar procurorii şi poliţiştii”, a răspuns Laura Codruţa Kovesi.

Jurnaliștii BBC i-au mai spus fostei şefe a DNA că, dacă va folosi metodele din România în noua funcţie, cea de şefă a Parchetului European, va face „multă lume foarte nefericită”.

Laura Codruța Kovesi va duce modul de lucru din România și la Parchetul European

„Toate cazurile noastre la care am lucrat în România au fost verificate în instanţă. Aşadar, la nivel european, vom lucra în acord cu legislaţia, aşa cum am făcut-o în România tot timpul. Tot ce au făcut procurorii în cazuri a fost verificat în instanţă de judecători”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Jurnaliştii BBC, insistenți, au făcut referire la o decizie a CCR din ianuarie 2019, care ar fi arătat că Laura Codruţa Kovesi a creat „un sistem paralel de justiţie, care funcţiona în afara legii şi a Constituţiei din România”.

Laura Codruța Kovesi spune că nu ea a creat statul paralel

„Nu este nicio decizie a Curţii Constituţionale care să spună că eu am creat statul paralel în România”, a răspuns Laura Codruța Kovesi.

Jurnaliştii BBC, i-au amintit fostei şefe a DNA că, la finalul mandatului ei, România se afla pe locul 70 în lume în termeni de corupţie şi chiar făcea regrese, fiind pe locul doi în topul celor mai corupte țări din Europa, după Bulgaria, făcând referire la datele Transparency International.

Laura Codruța Kovesi aruncă vina corupției din România pe alți umeri

„Când vorbim despre eradicarea corupţiei sau despre reducerea nivelului de corupţie dintr-o ţară, cred că nu este doar responsabilitatea procurorilor.

Ca să lupţi cu acest fenomen, este necesar să existe un întreg efort al procurorilor, să previi corupţia, să ai legi bune şi să oferi instrumente suficiente procurorilor să investigheze acele infracţiuni”, a declarat fosta şefă a DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI