Surpriză: ce categorie de români nu vrea să se vaccineze anti-covid-19. Care e motivul, de fapt

Surpriză: ce categorie de români nu vrea să se vaccineze anti-covid-19. Care e motivul, de fapt
Multi dintre romanii educati nu vor sa se vaccineze

Este surpriză mare după ce s-a aflat ce categorie de români nu vrea să se vaccineze anti-covid-19. Care este motivul lor, de fapt, citiți în articolul de mai jos.

Incredibil. Ce categorie dintre români nu vrea să se vaccineze. Nimeni nu se aștepta la una ca asta

Surpriză totală după ce s-a aflat care este categorie de români care este împotriva vaccinului anti-coronavirus. Care este, de fapt, motivul pentru care nu vor să se vaccineze citiți în rândurile de mai jos.

Un sondaj IRES arată că mai mult de jumătate dintre români acceptă vaccinul anti-covid. O treime însă nu vrea să se vaccineze, în principal de teama efectelor secundare care vaccinul le-ar aduce.

Și în Israel populația este reticentă la vaccinul anti-covid

Nu doar în România cetățenii sunt reticenți. La fel se întâmplă și în Israel, unde peste 60% dintre oameni vor să se vaccineze. Vaccinul pare să aibă mai mult succes în Germani, unde circa două treimi din populație este gata să-l facă.

În românia, culmea, tinerii şi persoanele educate sunt mai puţin predispuse să se vaccineze împotriva coronavirusului. Asta arată cifrele unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie. În sondaj au fost chestionate aproape 1.200 de persoane, iar perioada de sondare a avut loc cu doar câteva zile înainte de Crăciun.

3 din 10 români sunt hotărâți să nu se vaccineze

Astfel, 3 din 10 români sunt hotărâţi să nu se vaccineze împotriva COVID-19. Şi aproape 4 din 10 s-ar vaccina dar doar în anumite condiţii. Tinerii, persoanele educate, cele care locuiesc în mediul urban, în Transilvania şi Banat sunt pe lista celor care nu sunt dispuşi să testeze vaccinul anti-coronavirus.

Principalul lor motiv este neîncrederea. Fie în vaccinurile anti-covid, de teama unor efecte secundare, fie în sistemul medical. Există şi persoane care cred că au o imunitate ridicată sau cred că virusul nu este atât de periculos încât să necesite un vaccin.

Efectele secundare, îngrijorarea tuturor

Efectele secundare ale vaccinului anti-covid nu este doar îngrjorarea românilor. De reacţiile adverse se tem şi germanii, însă sunt mai încrezători în vaccin și în sistemul lor medical. Astfel, aproape două treimi dintre germani vor să se vaccineze împotriva virusului ucigaș. Aceste date au fost furnizate de un sondaj YouGov comandat de agenţia de ştiri DPA şi publicat sâmbătă.

De asemenea, un sondaj dat publicităţii în urmă cu o săptămână arată că 63% sută dintre israelieni vor să se vaccineze. 24% vor să facă vaccinul cât mai repde, 11% refuză total şi 17% vor să mai aştepte până la vaccinare, pentru a vedea cum decug lucrurile cu celelalte persoane imunizate.

Bătrânii, cei mai hotărâți să se vaccineze

De asemenea, un singur lucru mai au în comun toate sondajele. Cel mai mare procent de persoane care acceptă vaccinarea sunt din categoria celor trecuți de peste 65 de ani.

Pe de altă parte, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirus din România le transmite românilor care nu vor să se vaccineze că ”fiecare ezitare, întrebare sau reticență este absolut legitimă” și că autoritățile sanitare vor face tot posibilul să ofere răspunsurile necesare la timp.

Autoritățile din România spăun că contraindicațiile vaccinului sunt puține

Valeriu Gheorghiță, medicul care coordonează vaccinarea națională, a reiterat că sunt puține contraindicații legate de vaccinare și îi îndeamnă pe oameni să aibă încredere în personalul medical și să se informeze din sursele potrivite pentru a lua decizia cea mai bună, întrucât este în joc sănătatea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI