Supermarketul care majorează garanția SGR. Oferă 70 de bani pentru ambalajele reciclate

de: Ștefan R. Apostol
11 10. 2024

Într-un context tot mai accentuat de preocupare pentru mediu și sustenabilitate, un important lanț de supermarketuri din România a decis să sprijine inițiativele de reciclare prin majorarea garanției SGR (Sistemul de Garanție-Returnare). Astfel, clienții care returnează ambalaje reciclabile, cum ar fi sticle, PET-uri și doze de aluminiu, vor primi o garanție de 70 de bani per ambalaj. Această măsură încurajează atât reciclarea responsabilă, cât și reducerea deșeurilor, oferind un stimulent financiar celor care doresc să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător. Așadar, dacă ești interesat, află care este supermarketul care majorează garanția SGR.

Implementarea garanției SGR în România, un pas important pentru reciclare

România a făcut un pas semnificativ în direcția protecției mediului odată cu implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), care încurajează reciclarea ambalajelor.

Lansat oficial în 2023, SGR a fost conceput pentru a combate problema deșeurilor de ambalaje care poluează mediul și pentru a alinia România la standardele europene în materie de sustenabilitate.

SGR funcționează pe un principiu simplu, la achiziționarea băuturilor ambalate în sticle, PET-uri sau doze de aluminiu, consumatorii plătesc o garanție de 50 de bani, majorată recent la 70 de bani în anumite lanțuri de supermarketuri.

După consumarea produselor, ambalajele pot fi returnate la punctele de colectare automate sau manuale din magazine, iar clienții primesc înapoi garanția plătită.

Garanția SGR, un instrument esențial

Sistemul SGR a fost implementat treptat, magazinele de diverse dimensiuni fiind obligate să instaleze mașini de colectare a ambalajelor sau să asigure puncte de predare manuală. Autoritățile au lucrat în strânsă colaborare cu producătorii de băuturi și comercianții pentru a crea o infrastructură funcțională.

În plus, s-a derulat o campanie națională de informare pentru a educa populația cu privire la beneficiile și modul de funcționare a SGR. Deși implementarea inițială a întâmpinat dificultăți logistice și tehnice, cum ar fi numărul insuficient de mașini de colectare și lipsa de informare a unor consumatori, sistemul a început să câștige teren.

În primele luni, ratele de returnare a ambalajelor au crescut constant, semn că românii adoptă tot mai mult această practică. SGR este considerat un instrument esențial în reducerea cantității de deșeuri și reciclarea eficientă a ambalajelor, contribuind astfel la o economie circulară și un mediu mai curat.

Auchan, supermarketul care majorează garanția SGR

Printre retailerii care aveau să adopte imediat noul sistem de reciclare, se numără și francezii de  la Auchan, care aveau să introducă aparatele de reciclare în mai toate magazinele sale.

De la momentul implementării, și până astăzi, clienții care au optat pentru a recicla în cadrul magazinelor, primeau cei 50 de bani, conform legii în vigoare.

Dar, în urma unei decizii recente, Auchan este supermarketul care majorează garanția SGR, dar numai pentru o perioadă de 7 zile, între 9 și 15 octombrie.

Retailerul oferă 70 de bani pentru ambalajele reciclate

În acest sens, toți clienții retailerului vor primi mai mulți bani pentru PET-urile reciclate în această perioadă de 7 zile. Conform comunicatului, românii au aflat că retailerul oferă 70 de bani pentru ambalajele reciclate.

Este vorba de o campanie de fidelizare a clienților retailerului Auchan în perioada 9-15 octombrie a.c., ulterior suma revenind la cei 50 de bani, ca și până acum.

Așa că, dacă aveți destule ambalaje, sau PET-uri, adunate în ultima perioadă, le puteți duce la Auchan, supermarketul care majorează garanția SGR.