18 mart. 2024 | 18:53

Superalimentul care are mai multă vitamina B decât carnea. Ce beneficii mai are pentru sănătate

Diverse
Superalimentul care are mai multă vitamina B decât carnea. Ce beneficii mai are pentru sănătate
Superalimentul care are mai multă vitamina B decât carnea. Ce beneficii mai are pentru sănătate

Carnea este unul dintre cele mai iubite alimente, nelipsite din dieta multor oameni. Există, însă, și persoane care vor să o înlocuiască, însă nu știu care sunt produsele ce îi poț imita perfect proprietățile. Află că există un aliment care conține mai multă vitamina B decât carnea și are numeroase beneficii.

Cel mai benefic aliment

Totul s-a schimbat atât de repede încât ne-am obisnuit să consumăm alimente sănătoase pentru a ne asigura că avem cea mai bună grijă de noi. Meniul nostru a suferit multe schimbări în ultima vreme și, chiar dacă avem acces la tot felul de alimente nesănătoase, specialiștii recomandă să fim atenți la tot ce mâncăm.

Un aliment minunat are capacitatea de a proteja colonul și are mai multă vitamina B decât carnea. În ciuda rarității sale, este unul dintre cele mai bune ingrediente care a ajuns să fie secretul sănătății a milioane de oameni și este din ce în ce mai prezent în tot mai multe meniuri.

Suntem ceea ce mâncăm, așa că este esențial să ne menținem sănătatea pentru a avea grijă maximă de noi înșine, mai ales în aceste vremuri când totul se mișcă repede și avem nevoie de energie. Pentru a realiza acest lucru, nu este nimic mai bun decât să mergi în căutarea unei serii de alimente care pot schimba totul.

Când încerci lucruri noi, uneori este mai bine să nu știi din ce sunt făcute ca să le poți mânca fără teamă. Când vine vorba despre alimentul minune, se înlocuiește perfect carnea, fermentația intră în joc. Astfel, mirosul este primul lucru pe care îl vei observa.

Doar la început vei fi surprins de acest detaliu, pentru că, pe măsură ce o mănânci, te obișnuiești și cu greu îl mai observi. În plus, are o mulțime de alte beneficii, de care ar trebui să profităm din plin.

Alimentul care înlocuiește carnea

Deoarece știm deja efectele pe care le are soia asupra sănătății noastre, vorbim acum despre semințele de soia în straturi. Alimentul se numește tempeh și a devenit tot mai cunoscut și la noi în țară. Un mucegai numit Rhizopus Ogliosporus provoacă fermentarea acestor semințe.

Deoarece este ușor de digerat și conține vitamine de tip B la fel ca carnea, mulți vegani îl includ în dieta lor de zi cu zi. În acest fel, pot consuma aceste vitamine care sunt esențiale pentru sănătatea lor și pentru buna funcționare a organismului.

Există multe moduri în care poate fi gătit, fiert, prăjit, la cuptor, exact cum procedăm și cu carnea.Tăiați foarte subțiri și prăjiți sau fierți la cuptor de parcă ar fi cartofi. Adăugați un sos și veți vedea cât de ușor este să vă țineți colonul sub control, conform specialiștilor.

Tempeh, un aliment tradițional indonezian, care este o alternativă bună pentru carne. De obicei, este făcut din boabe de soia care au fost fermentate sau descompuse de microorganisme. De altfel, chiar și diferitele soiuri de fasole pot fi folosite și pentru a produce tempeh.

Atunci când boabele fermentează, se comprimă într-o turtă compactă și se consumă în mod obișnuit ca sursă de proteină vegetală.

Beneficiile pe care le aduce tempeh

Tempeh este un aliment probiotic, care protejează microbiomul intestinal, stimulează sistemul digestiv și întărește sistemul imunitar. În același timp, ajută la înlocuirea bacteriilor bune care se pierd în timpul tratamentelor cu antibiotice sau prin consumul de apă cu clor.

Tempeh, care este sărac în grăsimi și fără colesterol, este o sursă importantă de calciu și vitamine din categoria B. De asemenea, are o cantitate mare de proteine și fibre. Se gătește de obicei fărâmițat, copt, gătit la aburi, prăjit, sub formă de chiftea sau tăiat cuburi pentru frigărui.

De obicei este consumat marinat sau condimentat pentru a-și îmbunătăți aroma. Tempeh este un aliment versatil și bogat în nutrienți, care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră.

Ține-l mai întâi marinat în oțet, sos de soia, lapte de cocos, sirop de arțar, ghimbir sau suc de citrice dacă vrei să-l pui pe grătar, în supe, omlete sau mâncăruri de legume. Îți va plăcea, deoarece are un gust dulceag de nucă, chiar dacă nu vrei să-l marinezi, depinde de preferințele fiecăruia.

Deși nu pare a fi adevărat, există o multitudine de microorganisme care își îndeplinesc rolul de a proteja organismul nostru împotriva anumitor infecții. Este esențial să mâncăm și alimente mai puțin cunoscute, pe care medicii le recomandă.

Astfel, vom transforma organismul nostru într-unul mult mai sănătos, folosind o varietate de ingrediente care cu siguranță vor face diferența.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro