Supă de pui cu tăiței de casă. Rețeta pe care o face Mirela Vaida: ‘E foarte simplă’

de: Bișinicu Andreea
30 03. 2021

Actriță, vedeta de televiziune, cântăreață, soție, mamă, gospodină, Mirela Vaida știe să le facă pe toate. Prezentatoarea de la Acces Direct le-a împărtășit fanilor săi cea mai bună rețetă de supă de pui cu tăiței de casă. Se prepară repede și e foarte gustoasă.

Rețeta Mirelei Vaida de supă de pui cu tăiței de casă

Mirela Vaida este o gospodină veritabilă. După episodul traumatizant de vineri 19 martie, când a fost atacată cu o cărămidă de către o femeie care a intrat, dezbrăcată, în platoul de la Acces Direct, vedeta are nevoie de orice pretext pentru a se putea relaxa. Și ce alt prilej mai bun decât acela de a se juca împreună cu cei trei copii ai săi și de a le pregăti ceva bun?

Pentru că a mărturisit de câteva ori că gătitul o relaxează, frumoasa blondină a împărtășit cu fanii săi din mediul online câteva rețete. După ce le-a spus românilor cum să prepare cea mai bună ciorbă de perișoară și cea mai gustoasă pâine, de data aceasta Mirela Vaida a pregătit o rețetă de supă de pui cu tăiței de casă. Ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le găsești la tine în cămară.

„Gătim o supă de pui sau de găină, depinde de ce aveți prin casă, cu tăieței de casă. E foarte simplă această rețetă. Mi se pare una dintre cele mai simple și mai gustoase rețetă de supă.

Știu că o să-mi spuneți că este post. Copiii mei nu știu ce este ăla post. Nu le dau mâncare de post. Copiilor mei trebuie să le dau mâncare calumea, ca să știu că au mâncat bine și sănătos.”, a spus prezentatoarea de la Acces Direct.

Cum se prepară rețeta de supă de pui cu tăiței de casă

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 1 țelină
  • 2 cepe
  • 7 morcovi
  • 3 bucăți de păstârnac
  • pătrunjel și mărar
  • tăieței de casă
  • sare/ piper după gust

Mod de preparare

Porționăm puiul. Dintr-un pui întreg se pot face trei feluri diferite de mâncare. Aripioarele se taie în două și se pun la fiert, astfel încât să tragă toată grăsimea. Nu uita să îndepărtezi spuma pe care o lasă carnea, în timpul fierberii. Adaugă un praf de sare și piper, după gust.

Pregătim, între timp, legumele. Se taie țelina, cepele, morcovii și păstârnacul în feliuțe subțiri și se pun la fiert, peste carne. Lăsați ciorba să fiarbă, bine de tot, timp de jumătate de oră. La final, se vor scoate, pe rând, carnea și legumele. Puiul se dezosează, se mărunțește, iar legumele se taie rondele.

În zeama clocotindă a supei, vom pune tăițeii să fiarbă timp de trei sau patru minute. În continuare vom adăuga carnea mărunțită peste tăiței și legumele tăiate rondele, înapoi în oală. Tocăm mărunt pătrunjelul, mărarul și țelina, pe care le introducem în oală. Lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute și apoi scoatem oala de pe foc. Supa de pui cu tăiței de casă este gata. Poftă bună.