În rândurile următoare vă vom prezenta cum puteți prepara cea mai bună supă de pui ca la bunica acasă, așa cum o făcea ea. Rețeta este una foarte simplă, însă veți avea nevoie de un ingredient pe care bunica mereu îl folosea pentru a da acel gust deosebit.
Cu toții am mâncat cel puțin o dată în copilăria supa delicioasă de pui preparată de bunica. Este un gust deosebit pe care nu îl găsim oriunde și nici nu se uită vreodată.
Ingredientul special folosit de bunica pentru supa de pui era, desigur, puiul, însă nu orice pui, ci cel de la ea din curte. Folosind acest pui crescut natural, supa ieșea mult mai delicioasă și avea o aromă aparte. Rețeta este una foarte simplă și accesibilă tuturor.
Să începem cu ingredientele. Veți avea nevoie de următoarele:
Citește și: Ingredientul pentru cea mai bună ciorbă de roșii cu găluște. Așa îi dai gustul ca la bunica
Pentru început, spălăm și curățam legumele și puiul, apoi le punem împreună într-o oală mare. Morcovii se curăță și se taie în două, prazul se taie pe lungime, iar ceapa în două. Ceapa o vom coace pentru puțin timp la foc mic, apoi o adăugăm în oala cu legume. Pe lângă acestea, punem înăuntru și două frunze de dafin, trei semințe de piper și o linguriță de boabe de piper negru, după care turnăm peste doi litri de apă rece.
Acoperim oala cu un capac, iar după ce aducem apa în punctul de fierbere, reducem focul la mic până aceasta clocotește ușor. Un lucru important pe care trebui să-l aveți în vedere este faptul că puiul se gătește timp de circa o oră, iar găina timp de două ore sau chiar mai mult.
După circa o oră de fierbere, adăugăm doi căței de usturoi, pătrunjel, lobodă proaspătă, două lingurițe de sare și lăsăm supa să fiarbă încă 30 de minute. Când este gata, scoatem supa de pui și toate legumele le punem într-un castron mai mare. Mai apoi, turnați toată supa într-o oală printr-o strecurătoare. Supa de pui se poate servi cu găluște, tăiței sau fidea.
Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Supă de pui cu legume și fidea cu ou. Cum să iasă după rețeta bunicii
Pieptul de pui se pune la fiert apă cu o linguriță e sare, se spumează și se adaugă piperul boabe și usturoiul. Legumele se spălă, se curăța și se pun la fiert întregi. După ce au fiert, scoate legumele și carnea de apă, iar ceapa și albitura se dau deoparte.
Zeama se strecoară, iar carnea se taie cubulețe, morcovii se toacă rondele și se adaugă împreună cu tăițeii, untul și mazărea în zeamă. Se mai lasă la fiert timp de circa 10 minute, apoi se servește cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!