Suma record pentru pantofii de sport purtați de Michael Jordan. Câți bani s-au plătit pentru o pereche din 1984

Suma record pentru pantofii de sport purtați de Michael Jordan. Câți bani s-au plătit pentru o pereche din 1984
Suma record pentru pantofii de sport purtați de Michael Jordan. Câți bani s-au plătit pentru o pereche din 1984

Michael „Air” Jordan este considerat de majoritatea experților cel mai mare baschetbalist din istorie. A câștigat 6 titluri NBA cu Chicago Bulls și 2 titluri olimpice cu naționala SUA. O pereche de pantofi de sport pe care marele sportiv i-a purtat chiar în primul sezon la Chicago Bulls s-a vândut cu o sumă-record în cadrul unei licitații desfășurată duminică.

Suma record pentru pantofii de sport purtați de Michael Jordan

Michael Jordan (58 de ani) este considerat cel mai mare jucător de baschet din istorie. Plutirea lui către coș, aproape ca un zbor, eficiența incredibilă, maniera spectaculoasă a slam-dunk-urilor, i-au adus supranumele de „Air” (nr – aer). Un adevărat „zburător” al baschetului. Jordan a câștigat 6 titluri NBA cu Chicago Bulls, fiind declarat tot de atâtea ori MVP-ul finalei. A cucerit, de asemenea, 2 titluri olimpice cu naționala SUA, pe vremea „Dream Team”-ului american.

Michael Jordan a dat lovitura, însă, și pe piața articolelor sportive. Și, în primul rând, cea a pantofilor de sport. În sezonul 1984-1985, primul jucat pentru Bulls, el a început un parteneriat cu firma Nike ce s-a dovedit extrem de profitabilă. Afacerea cu marca Michael Jordan i-a adus acestuia, de-a lungul timpului, aproximativ 1,3 miliarde de dolari în conturi. Înaintea pandemiei, Jordan era cel mai bogat sportiv, cu o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. De curând, el a mai stabilit, indirect, un nou record.

Câți bani s-au plătit pentru o pereche din 1984

O pereche de pantofi de sport purtată de Michael Jordan în 1984 a fost vândută la o licitație cu uriașa sumă de 1.472.000 dolari. Este un record în ceea ce privește obiectele deținute de Jordan. În august 2020. o altă pereche purtată de Jordan s-a vândut pentru 615.000 de dolari. Anunțul a fost făcut chiar de marea casă de licitații Sotheby’s pe contul de Twitter.

Pantofii sport cei mai valoroşi purtaţi vreodată la licitaţii, Nike Air Ships din 1984, purtaţi de Michael Jordan în timpul sezonului regulat, au fost vânduţi pentru 1.472.000 dolari la prima noastră vânzare de lux la Las Vegas”, a transmis sursa citată.

Conform aceleiași surse, pantofii sport i-au fost dăruiți de Michael Jordan lui Tommie Tim Lewis. Acesta era responsabil de strângerea mingilor la Denver Nuggets în sezonul 1984-1985 de NBA. Ei au fost purtați de marele campion în al cincilea său meci pentru Chicago Bulls. Interesant este că Michael Jordan purta mărimi diferite la fiecare picior: 47,5 la piciorul stâng și 48,5 la piciorul drept. Izbucnirea pandemiei i-a adus pierderi de aproximativ 400 de milioane de dolari lui Michael Jordan.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI