Suma reală cu care a fost cumpărat, de fapt, Ianis Hagi. Lovitura financiară dată de Gică Hagi

de: Marian Cărăvan
28 05. 2020

Gică Hagi își freacă mâinile de bucurie. O sumă importantă intră în contul echipei sale după transferul definitiv al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers.

Lovitura financiară dată de Gică Hagi. Cât a plătit, de fapt, Rangers, pentru aducerea lui Ianis Hagi pe Ibrox Park

Anunțul transferului definitiv al lui Ianis Hagi la Glasgow rangers a produs multă bucurie. Pe de o parte, fanii echipei scoțiene sunt în extaz că, în sfârșit, internaționalul român rămâne la Rangers, pe de altă parte, Gică Hagi își face calcule în urma acestei mutări care îi aduce beneficii financiare.

Ianis Hagi a venit la Rangers în iarnă, sub formă de împrumut de la Genk, echipă la care se transferase în vara anului trecut de la Viitorul Constanța. Hagi jr. a impresionat la gruparea scoțiană atât de mult, încât s-a luat în calcul transferul său definitiv pe Ibrox Park. Mai ales că Rangers avea prioritate la transfer. Genk fixase o clauză de cumpărare definitivă, cerând 5 milioane de euro pentru mijlocașul român de 21 de ani. Până la urmă, după lungi negocieri, mutarea s-a făcut pentru suma de 3,4 milioane de euro, conform presei belgiene.

Acest transfer va aduce o sumă importantă în contul echipei Viitorul Constanța, manageriată chiar de tatăl lui Ianis, Gică Hagi. Astfel, Viitorul va beneficia de 20 la sută din suma de transfer, conform protocolului încheiat anul trecut cu belgienii de la Genk. Prin urmare, mutarea lui Ianis Hagi pe Ibrox Park trimite în contul formației dobrogene suma de 680.000 de euro, o sumă deloc de neglijat în fotbalul românesc actual.

Gică Popescu se așteaptă ca Ianis Hagi să devină o certitudine în fotbalul european

„Ne așteptam la acest deznodământ deoarece aveam informații din Scoția și de la agentul lui Ianis că și-l doresc foarte mult. Era doar o chestiune de timp să devină oficial jucătorul lui Rangers. Eu cred că este un pas important în cariera lui Ianis. Avea nevoie de continuitate, de un club și de un antrenor care să și-l dorească foarte mult, dar și de un public, unul care l-a îndrăgit încă de la început, fiind meritul lui, pentru că a avut evoluții foarte bune.

Acum vrem toți ca Ianis să devină acel jucător pe care-l așteptăm. Să fie titular în echipa națională. Talentat este, acum trebuie să devină o certitudine pentru echipa națională și pentru fotbalul european”, a declarat președintele celor de la Viitorul, Gică Popescu, pentru Digi Sport.

Ianis Hagi, 21 de ani, a bifat 12 meciuri în tricoul lui Rangers, pentru care a marcat 3 goluri și a oferit două pase decisive.