Primăria Capitalei are în plan cheltuirea unei sume exorbitante pentru a determina motivul înmulțirii ciorilor din Parcul Cișmigiu și cum ar putea scăpa de ele. Astfel, în calendarul investițiilor prioritare se menționează alocarea unei sume importante către Administrația Lacuri Parcuri și Grădini pentru a efectua un studiu de fezabilitate intitulat: „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”.
Parcul Cișmigiu este unul dintre cele mai frumoase parcuri din București și cel mai vechi din centrul Capitalei. Acesta păstrează încă aerul boem al vremurilor de altă dată, fiind astfel un motiv puternic pentru care mii de cetățeni îl vizitează periodic.
În ciuda farmecului său incontestabil, cea mai veche grădină publică din București are și dezavantaje, iar printre acestea se numără prezența stolurilor de ciori extrem de gălăgioase, care pot deveni enervante dacă alegi să petreci mai mult timp în acest parc.
În încercarea de a soluționa acest disconfort, primarul Capitalei a decis să aloce o suma frumoasă din bugetul statului pentru a finanța un studiu care ar putea răspunde întrebării: „Noi cum putem scăpa de aceste ciori enervante?”. Ei bine, pentru a afla rețeta succesului, Nicușor Dan va investi un milion de lei într-un studiu realizat de Administrația Lacurilor Parcurilor și Grădinilor. În urma acestuia, Primăria Bucureștiului va afla ce trebuie să facă pentru a determina stolurile de ciori să zboare departe de parc și de Capitală.
Informația a fost confirmată de consilierul general al PMB, Adrian Vigheciu, care și-a exprimat dezacordul privind irosirea unei sume mari de bani, în detrimentul altor investiții care să le îmbunătățeasca viața copiilor și vârstnicilor.
„Primarul a alocat un milion de lei pentru anul 2022, ca să studieze vecinii de peste drum. Cu alte cuvinte, pentru niște hârtii care să analizeze pe două hectare de ce survolează ciorile parcul Cișmigiu. Este cât se poate de real, se poate documenta în bugetul ALPAB pe anul 2022. Eu m-aș fi bucurat să aloce sume mai mari pentru vecinii fără aripi. Adică… copiii și persoanele care vin să tranziteze sau să se bucure de un parc bucureștean”, a explicat angajatul PMB.
Bucureștenii împărtășesc aceeași părere cu cea a consilierului PMB, afirmând că acești bani puteau fi cheltuiți în alte scopuri, iar pentru alungarea ciorilor să se găsească soluții mai ieftine și mai practice.
„Bani aruncați. Când se pot folosi în alte scopuri. Înainte erau niște pocnitori. Niște d-astea… Și, la un moment dat, n-au mai venit din cauza acestor pocnitori. Cu astea le goneau. Și tot așa, periodic, se întâmpla. Și nu mai veneau. Banii ăia trebuia să-i bage, de exemplu, în parc. E cel mai vechi parc din București. Și care arată deplorabil”, a explicat un alt bărbat, potrivit Digi24.