Suma astronomică plătită pentru un loc de parcare în Sectorul 3 din Capitală. Puțini români și-l permit

Suma astronomică plătită pentru un loc de parcare în Sectorul 3 din Capitală. Puțini români și-l permit
Locurile se vând la licitație

Locurile de parcare în București au devenit un lux, iar mulți șoferi se văd nevoiți să parcheze pe unde apucă.

Problema locurilor de parcare din București nu se îmbunătățește, ci dimpotrivă. Unele locuri au ajuns să coste sume exorbitante.

Prețul pentru un loc de parcare a ajuns la nivelul unei mașini

Un loc de parcare în sectorul 3 a ajuns să coste cât o mașină. În urma licitației, un loc de parcare a ajuns să coste 12.300 de lei. Patru șoferi au licitat zilele trecute pentru un loc de parcare.

În zona Dristor, patru locuri de parcare valorează în total, după licitație, 35.300 de lei.

Locatarii au participat la licitație, care a avut loc la Primăria Sectorului 3. La licitație, saltul este de multiplu de 10, iar suma câștigătoare va deveni creanță certă. Cei care au au câștigat locul de parcare, dar nu plătesc la timp vor fi executați silit.

S-au scos la licitație locurile de parcare 6, 11, 36 și 50. Licitația s-a oprit la 3.900 de lei, adică o sumă chiar decentă, având în vederele celelalte locuri de parcare.

Al doilea loc de parcare s-a vândut cu 12.000 de lei, în timp ce ultimul loc de parcare a costat 7.100 de lei. Cei care au câștigat licitațiile spun că nu s-au așteptat la astfel de sume.

De la câți bani pornește licitația

„Prețul de pronire a fost de 80 de lei. Și a ajuns la sumele acelea exorbitante. Eu nu mi-aș fi permis și nu văd rostul să muncesc o lună de zile pentru un loc de parcare, sau mai mult de o lună de zile.

O doamnă, cea cu 12 mii de lei, spunea că vrea de 12 ani să pună mâna pe un loc de parcare și nu reușește, altcineva spune că parchează mașina la două stații de tramvai că nu găsește loc”, spune Mihai Căpraru, participant la licitație, pentru Digi24.

Oamenii sunt nemulțumiți de situație, spunând că unii își permit și obțin locuri de parcare, în timp ce alții rămân fără, pentru că nu au bani.

În plus, o altă problemă este că nu există alternative pentru un alt de parcare. Condițiile impuse sunt pentru oameni care au mulți bani, însă ei sunt doar excepții, pentru că șoferii de rând sunt nevoiți să își lase mașinile acolo unde găsesc loc.

Cine nu obține loc la prima licitație, poate paricipa la următoare, unde se scot la vânzare locuri de parcare la 100 de metri distanță de bloc.

Urmăriți Playtech.ro și pe