28 oct. 2022 | 16:18

Suma adevărată cu care vor crește pensiile românilor de la 1 ianuarie. Câți bani în plus vor lua pensionarii

Politică
Suma adevărată cu care vor crește pensiile românilor de la 1 ianuarie. Câți bani în plus vor lua pensionarii
Cu cat ar putea creste pensiile

S-a aflat suma adevărată cu care vor crește pensiile românilor de la 1 ianuarie. Aceasta coincide cu ceea ce spunea premierul Nicolae Ciucă în umă cu câteva zile. Așadar, câți bani în plus vor lua pensionarii, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023. Mai mult de atât nu ar permite bugetul

Pensiile românilor vor crește cu cel mult 11 la sută începând cu anul 2023, potrivit unor surse guvernamentale, exact cum anunța săptămâna trecută premierul Nicolae Ciucă.

O majorare mai mare ar crea un deficit periculos pe care România nu și l-ar putea permite. Între timp, coaliția de guvernare se atacă privitor la care dă mai mult la pensii, PSD sau PNL. Astfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl atacă pe președintele Klaus Iohannis și pe colegii liberali.

Ce îl deranjează pe Marcel Ciolacu

„Ce mă deranjează azi e că unii, chiar și unii dintre partenerii noștri de coaliție, încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declarații acest adevăr.

Sorin Grindeanu m-a sunat și a spus mi-a spus mama să nu cumva să-l schimbăm pe Marius Budăi. Până aici s-a ajuns în momentul în care Marius Budăi a anunțat că trebuie mărite pensiile prima oară”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce înseamnă o creștere de 10% a pensiilor pentru buget

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus ce ar însemna pentru buget o creștere a pensiilor cu 10%, conform ministerului de Finanțe.

„Ce știu eu de la ministrul Finanțelor, pentru o mărire a pensiilor cu 10 la sută, pe care eu o văd necesară, trebuie 11 miliarde de lei. Acum aud că se vorbește de 15 miliarde. Poate că domnul prim ministru sau președintele României au mai multe informații decât mine de la ministrul Finanțelor”, a mai președintele Marcel Ciolacu.

Ministrul Muncii, de acord cu Marcel Ciolacu

Și ministrul Muncii, Marius Budăi, susține o creștere a pensiilor de până în 10%, ca și PSD.

„Poziția mea e de cel puțin 10%, la fel cum este și poziția PSD-ului. Asta înseamnă că nu va fi o majorare mai mică de 10%. În momentul în care am anunțat o majorare de cel puțin 10%, spuneau că nu sunt bani și mi-au cerut demisia. Cât de serioase sunt aceste propuneri ale lor?”, a spus Marius Budăi în emisiunea Sinteza Zilei.

Nicolae Ciucă a avansat o creștere a pensiilor de 15% în ultimele zile

Aceste neînțelegeri au apărut după ce premierul Nicolae Ciucă și președintele Klaus Iohannis au vorbit de o creștere a pensiilor cu 15%.

„Avem nevoie ca pe baza bugetului să facem modificările necesare să vedem în ce fel putem să sprijinim bugetul. Ce bani rămân pentru a ne duce putea duce în creșterea pensiilor cu 15%, dacă se poate chiar mai mult de 15% și cu salariul minim la 3.000 de lei. Este o cifră pe care am discutat-o și am susținut-o și o susțin cu toată puterea mea”, anunța Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă spunea că pensiile nu pot crește mai mult de 11%

La începutul acestei luni, Nicolae Ciucă spunea că pensiile nu pot crește cu mai mult de 11%.

„Am discutat şi în PNL, procentul cu care putem creşte pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, spunea Nicolae Ciucă.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro