Sucul din comerț care curăță grăsime, rugină și acid de baterie. Da, asta bei tu zi de zi

Sucul din comerț care curăță grăsime, rugină și acid de baterie. Da, asta bei tu zi de zi
Sucul din comerț care curăță grăsime, rugină și acid de baterie. Da, asta bei tu zi de zi

Poate nu știai, dar și sucul Coca Cola are mai multe întrebuințări. Surprinde! Iată, așadar ce lucruri pe care le puteți curăța cu Coca-Cola și cum să folosești băutura eficient.

Sucul din comerț care curăță grăsime, rugină și acid de baterie

Sigur că poți bea Coca-Cola, dar se întâmplă și să fie o modalitate excelentă de a curăța obiectele din jurul casei tale. De la toaletă la bateria mașinii, aceste sfaturi de curățare sunt inedite.

Băutura carbogazoasă poate elimina de fapt petele greu de curățat din interiorul unui vas de toaletă. Poți fie să torni cola direct pe petele în sine, fie să acoperii întregul interior al vasului punând cola într-o sticlă de pulverizare și pulverizând un strat ușor.

Este posibil să fi auzit de alte soluții pentru îndepărtarea unei pete de grăsime de pe îmbrăcăminte. Acestea fiind spuse, Coca-Cola are și abilități de a elimina grăsimea, datorită acidului fosforic din băutură. Tot ce trebuie să faci este să deschizi o cutie de cola și să o torni cu rufele, împreună cu doza normală de detergent și să rulezi un ciclu de spălare. Pentru a combate petele și mai dure, aplică cola direct pe pată și lăs-o să se înmoaie până la 30 de minute înainte de a o arunca într-un ciclu de spălare regulat.

Utilizări inedite ale sucului Coca-Cola

Același concept se aplică pentru îndepărtarea ruginii de pe uneltele metalice, piulițele, șuruburile și cromul. Pentru suprafețe mari, poți utiliza o sticlă de pulverizare pentru o zonă de acoperire mai mare. Folosind folie de aluminiu sau un tampon de spălat, freacă zona afectată, apoi clătește cu apă. Datorită eficienței sale ca agent de îndepărtare a grăsimilor, poți utiliza, de asemenea, cola pentru a ajuta la îndepărtarea grăsimii coapte din oale și tigăi. Pentru o oală sau sos ars, adăugă o cutie de Coca-Cola și așaz-o pe aragaz la foc mic. Se lasă 30 minute până la o oră, apoi se ia de pe foc. Folosește un tampon de curățat pentru a curăța murdăria. Această metodă poate fi utilizată pentru a îndepărta alimentele care s-au lipit în timpul gătitului, cum ar fi orezul, pastele sau ouăle.

De asemenea, acumularea excesivă de coroziune la bornele bateriei unei mașini poate cauza probleme atunci când încerci să pornești vehiculul. Cu toate acestea, Coca-Cola elimină coroziunea de la bornele bateriei destul de eficient. Pur și simplu deschide o cutie și toarnă cu grijă peste borne. După ce l-ai lăsat să stea câteva minute, folosește o periuță de dinți pentru a curăța coroziunea. Nu uita să clătești terminalele cu puțină apă caldă pentru a scăpa urmele de Coca-Cola.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI