Sucul care te scapă de toxinele din corp primăvara aceasta. Cum se face corect, de fapt

de: Alexandra Chivu
15 04. 2021

Suntem ceea ce mâncăm, iar din când în când ne este de folos și o detoxifiere a organismului. În general, procesul presupune foarte multe proceduri simple și se face în special primăvara.

Detoxifierea de primăvară. Sucul care te ajută să scapi de toxinele din corp

Este perioada în care piețele abundă de verdețuri, deci numai bine pentru a profita de ele, deoarece conțin o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Cel mai sănătos este să le consumăm proaspete, când încă sunt ”vii”, fiindcă prin prepararea termică li se distrug o bună parte din proprietăți. Florentina Oprișor, prezentator al emisiunii ”Sport, Dietă și o Vedetă”, de la Kanal D, a venit în ajutorul nostru cu mai multe rețete ușor de preparat.

„Avem nevoie de doar trei ingrediente: urzici, tije de apio (țelină) și zeamă de varză. Pentru o porție se folosesc 3 tije de apio, două mâini de urzici bine curățate și spălate și o jumătate de pahar de zeamă de varză. Toate se pun în blender și rezultă un smoothie cu un gust interesant, plăcut.

Zeama de varză, un pic sărată și acrișoară, dă o aromă specială verdețurilor. Sucul se bea în prima parte a zilei, e hrănitor și dă o senzație de sațietate care durează 2-3 ore”, a spus moderatoarea.

„Acum e sezonul lor, trebuie să profităm. Eu numai așa le folosesc, crude, pentru că vreau să beneficiez la maximum de proprietățile lor. Știu rețeta de la o prietenă rusoaică și țin această cură de mulți ani, primăvara”, a completat ea.

Detalii despre băutura minune 

Aceasta ne recomandă să gătim cât mai puțin legumele: „Trebuie ținute pe foc doar câteva secunde, mai mult să le opărim”. În plus, despre urzici amintește că ”schimbă sângele”. Mai exact, curăță organismul de toxine și îl revigorează după un anotimp rece în care am consumat mai mult proteine, carbohidrați și alimente procesate sau conservate.

Urzicile conțin vitaminele A, C, D, E și K, fier, potasiu, calciu, zinc, magneziu, antioxidanți, aminoacizi și flavonoide. Toate acestea le conferă proprietăți diuretice, tonice, antiinflamatoare, antiseptice, antireumatice, remineralizante și detoxifiante. Asociate cu zeamă de varză și cu tije de țelină, rezultă un suc plin de vitamine, antioxidanți, probiotice bune pentru stomac.