07 sept. 2022 | 10:17

Subvenţii 2022. Când le intră în conturi fermierilor primii bani de la stat

Social
Subvenţii 2022. Când le intră în conturi fermierilor primii bani de la stat
Fermierii așteaptă ca în trimestrul II al acestui an să le ajungă în conturi și subvențiile pentru motorină

Subvenţii 2022. Încă de la începutul acestui an, Agenția de Plăți și Intevenție pentru Agricultură (APIA), anunța acordarea de subvenții pentru fermieri. Conform proiectelor anunțate, cei care vor să beneficieze de ceste subvenții trebuiau să depună anumite documente la sediul instituției. Valoarea totală a acestor subvenții pentru agricultură sunt împărțite în două categorii. Subvenții, în valoare de 26.100 mii euro, pentru crescători de animale din sectoarele suin și avicol. O a doua parte, în valoare de peste un milio de euro, și tot pentru  în sectorul creșterii animalelor, bani ce vor fi dați în trimestrul doi al acestui an. Pe lângă asa, APIA anunță subvenții, în valoare de 875 de lei la hectar, pentru sectorul pomicol și viticol.

Subvenţii 2022. Sectorul pomicol și viticol va primii bani în perioada următoare

Agricultura românească are nevoie de finanțări și subvenții, și asta nu de ieri, de azi. APIA, instituția care se ocupă cu aceste finanțări, anunța încă din ianuarie demararea procedurilor de subvenționare, în baza bugetului alocat de la Ministerul Agriculturii. După o rectificare bugetară, ministerul anunța alocarea unor noi sume pentru crescători de animale din sectoarele suin și avicol, sectorul creșterii animalelor și sectorul pomicol și viticol.

Așa se face că în aceste zile APIA a anunțat demararea acordării unor subvenții, pentru sectorul pomicol și viticol, în valoare de 875 de lei la hectar:

„În data de 2 septembrie s-a încheiat depunerea cererilor pentru acele ajutoare excepționale în sectorul vegetal. Aici mă refer la sectorul pomicol și la sectorul viticol.

Aceste plăți le vom face în cursul lunii septembrie. Legea prevede ca până în data de 30 septembrie aceste plăți trebuie făcute”, a declarat directorul general al APIA, potrivit agrointel.ro. 

În același interviu, directorul APIA a vorbit și de procedura de acordare a subvențiilor și pentru cei din sectorul zootehnic. Acesta a precizat că documentele trebuie depusepână pe data de 15 septembrie, inclusiv, pentru sectorul suin și avicol:

„Până în data de 15 septembrie se depun actele pentru sprijinul financiar în sectorul zootehnic, pentru două categorii, în sectorul suin și avicol. În data de 15 septembrie se vor încheia aceste cereri de depus.

De asemenea în cursul lunii septembrie și acești beneficiari vor fi plătiți. Deci luna septembrie va mai veni cu cele două ajutoare excepționale”, a precizat directorul APIA.

La finalul lunii septembrie le intră în conturi fermierilor primii bani de la stat

În afară de sumele anunțate, fermierii așteaptă ca în trimestrul II al acestui an să le ajungă în conturi și subvențiile pentru motorină. Astfel, directorul APIA a anunțat că până la finalul lunii septembrie le intră în conturi fermierilor primii bani. De altfel, într-un comunicat emis de APIA în 18 iulie a.c., era anunțată efectuarea primei tranșe din ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură.

„Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură. Este vorba de diferența aferentă cantităților de motorină utilizate în perioada 01 ianuarie – 31 martie 2022 (trimestrul I/2022).

Plata se face în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 27.894.255 lei pentru un număr de 12.871 beneficiari și o diferență de cantitate de motorină determinată cu acciza redusă de 17.113.093,168 litri. Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022 este de 1,630 lei/litru.”, anunța APIA în iulie.

Banii sunt bineveniți, în contextul actual. Având în vedere creșterea prețurilor la combustibili și materie primă, fermierii aveau nevoie de aceste subvenții acordate de stat.

PlaySport
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ego.ro
Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!
Stirile PROTV
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
EVZ.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Digisport.ro
FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"
Adevarul
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BZI.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Decizie pentru absolut toate FEMEILE din România. Dreptul le va fi garantat prin lege
Capital.ro
Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucuri de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de frumusețea lor
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro