Substanța mai toxică decât zahărul și sarea pe care o consumă toți românii. Se găsește în multe produse
Cu siguranță ai auzit, peste tot, sfatul specialiștilor din domeniul sănătății de a nu consuma în exces alimente precum sarea și zahărul. E bine, există o substanță ce poate deveni mai nocivă decât cele menționate anterior, pe care o consumă toți oamenii. Despre ce este vorba.
Ce substanță este mai nocivă decât sarea și zahărul
Potrivit ultimelor studii, glutamatul de sodiu E621 poate fi mult mai periculos decât zahărul sau sarea, dacă este consumat în exces. Acesta este aditivul adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante.
Scopul utilizării acestei pudre cristaline, ce seamănă izbitor cu zahărul sau sarea, este acela de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.
Conform specialiștilor, glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, astfel încât oamenii consumă mult mai multă mâncare decât le-o cere organismul.
În timp, acest lucru duce la adăugarea unor kilograme în plus, iar medicii atrag atenţia asupra faptului că acest aditiv poate declanșa dependenţele de mâncare.
Studiile arată că glutamatul de sodiu se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie se folosesc de această substanță pentru a oferi savoare alimentelor de calitate inferioară, pentru a reduce costurile de producţie.
Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere substanţa cu ajutorul căreia aroma naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită.
Ce este glutamatul de sodiu
În 1907, glutamatul de sodiu a fost descoperit de către un cercetător japonez, pe nume Ikeda Kikunae. Omul de știință încerca să descopere, prin intermediul experimentelor sale, o aromă prin care alimentele congelate sau conservate să fie îmbunătățite.
În America, substanța mai periculoasă decât sarea sau zahărul este foarte populară, doar că oamenii îl consumă în cantități industriale și are un efect negativ asupra papilelor gustative, dar și a organismului.
Persoanele care consumă prea mult glutamat de sodiu pot avea migrene, palpitații, amețeli, slăbiciuni și dureri în piept. Specialiștii recomandă să evităm produselor procesate și ambalate și să consumăm alimente naturale și benefice organismului, precum fructe, legume și carne de calitate, neprocesată.