Alimentele care îți aduc silueta perfectă. Mihaela Bilic dă un sfat prețios

Alimentele care îți aduc silueta perfectă. Mihaela Bilic dă un sfat prețios
Alimentele care iti aduc silueta perfecta, potrivit Mihaelei Bilic

În perioada sărbătorilor pascale, românii au pus pe masa de Paște tot felul de bucate tradiționale bogate în calorii. Nutriționistul Mihaela Bilic ne sfătuiește să consumăm două alimente care sunt benefice organismului. Ce nu trebuie să lipsească, niciodată, de pe masă.

Ce legume te ajută să slăbești și sunt ideale pentru detoxifierea organismului

Dacă ai mâncat prea mult de Paște și simți că ai pus câteva kilograme în plus, nicio problemă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic îți spune care sunt alimentele miraculoase care te ajută să îți recapeți silueta de vis.

Este vorba despre usturoi și ceapă, două legume care conțin fibre și substanțe nutritive care ajută la detoxifierea organismului. Cu alte cuvinte, aceste alimente fac minuni pentru silueta ta.

„În meniul de Paște trebuie să includeți stufatul, acea tocană pe bază de ceapă și usturoi verde. E momentul din an în care e bine să consumăm verdețuri din belșug, pe post de alimente, nu de condimente!

Dacă digestia ne permite (pentru că balonează) și cei din jur nu protestează (apropo de miros), n-ar fi rău să mâncăm mai des și ceapă și usturoi. Ele conțin compușii cu sulf care se activează în ficat și îl detoxifică.

La nivelul sistemului cardiovascular fluidizează sângele, scad tensiunea arterială, nivelul de colesterol și, implicit, riscul de boli cardiovascular. Dintotdeauna usturoiul a fost considerat un antibiotic natural, alicina din structura lui acționează pe bacteriile și ciupercile nocive pentru organism.

Echilibrează flora intestinală și bucală (are efect bactericid pentru candida). Mai puțin cunoscut este faptul că usturoiul determină eliberarea de oxid nitric, aceeași moleculă miraculoasă prezentă în pastilele ce cresc potența masculină.”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit stiripesurse.ro.

Ce alimente ajută la creșterea imunității

Sfaturile oferite de medicul Mihaela Bilic sunt îmbrățișate de milioane de români. Celebrul nutriționist a făcut, recent, o listă cu alimentele ce ajută la creșterea imunității, atât în sezonul rece, cât și în cel cald.

Aici găsim ceaiul verde, nucile, pătrunjelul, pastele și alimentele făinoase, ardeiul gras, morcovii, ouăle boabele de cafea și cacao, sardinele, iaurturile și produsele lactate.

Acestea conțin mineralele, vitaminele și substanțele nutrivite necesare unei bune funcționări a organismului. De asemenea, expertul în nutriție ne sfătuiește să consumăm ciocolată, în cantități moderate.

„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, potrivit adevarul.ro.