Subiecte simulare Evaluare Națională 2021. Ce a picat la matematică, barem de notare, conform Edu.ro

Subiecte simulare Evaluare Națională 2021. Ce a picat la matematică, barem de notare, conform Edu.ro
Subiecte simulare Evaluare Națională 2021. Subiectele date azi la matematică

Subiecte simulare Evaluare Națională 2021 Încă de ieri au început simulările pentru Evaluarea Națională pentru calsa a VIII-a. Ieri a avut loc prima etapă, examenul la LImba și Literatura Română. În această dimineață începe simularea examenului de Evaluare Națională la matematică.

Subiecte simulare Evaluare Națională 2021. Subiectele date azi la matematică

UPDATE: Subiectele date astăzi la Simulare au fost sub forma de teste grilă (vezi galeria)

În această dimineață, începând cu ora 9:00, la nivel național, acolo unde nu sunt orașe carantinate, va avea loc simularea pentru Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a. Astăzi va avea loc examenul de simulare pentru examenul la matematică.

Dacă ar fi să ne luăm după datele zilei de ieri, și astăzi aproximativ 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, vor participa la examenul de Evaluare Națională la matematică. Vorbim de localitățile în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Examenele de simulare se susțin și în județul Ilfov și în Capitală, chiar dacă aici incidența este peste 7.

Conform Ministerului Educației, examenele de simulare de anul acesta sunt într-un format nou. Conform instituției programa pentru examenele de anul acesta au fost modificate și publicate pe 19 martie, anul curent. Majoritatea testelor, chiar și la matematică, au fost concepute pe sistemul testelor PISA, care sunt destul de grele, în asentimaentul multor cadre didactice.

Noua programă cuprinde o lucrare, sub formă de test, de 10 pagini cu o durată de rezolvare de două ore. Subiectele care se vor da la aceaste simulări sunt toate obligatorii, la care se acordă 10 puncte din oficiu, iar timpul efectiv de lucru este de două ore. Ce se mai știe, legat de subiecte, este că au fost scoase fracțiile algebrice și subiectele de la geometrie legate de corpurile rotunde.

Rezultatele la simulări nu se contestă

Examenul începe la ora 9:00, și rezolvarea subiectelor va avea ca durată, două ore. Elevii vor intra în calsele de examinare la 8:30, și vor fi așexați, în ordine alfabetică, câte unul în bancă. Conform norlmelor, nu vor fi amestacți elevi din clase diferite.

Evaluarea examenelor se va face de către doi profesori, iar rezultatele obținute la sinulările, la Limba și Literatura Română și la matematică, nu pot fi contestate. Bareleme de corectare ale noilor teste pentru simularea la examenul de matematică este cu totul altfel, spun profesorii din școlile la care se susțin simulările.

”Ca structură avem tot 3 părți, dar față de anul trecut primele două părți sunt de tip grilă. Anul trecut era doar prima parte grilă. Elevul nu trebuie decât să încercuiască, nu să facă rezolvarea. Asta l-ar ajuta destul de mult. Poate de asta au dat mai multe exerciții.

Cu primele două părți elevul, cu cele 10 puncte din oficiu, doar încercuind ceva poate face nota 7. Nu pot să zic că a scăzut nivelul, dar într-adevăr se poate ajunge la nota de 7 mult mai ușor ca înainte”, a declarat Aurel Bârsan, profesor la Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă” din Brașov.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor din fiecare clasă participantă. Amândouă notele obținute la aceste examene de simulare nu se vor trece în catalog, urmând a fi dezbăute, separat cu fiecare elev, sau discutate la nivelul clasei cu profesorii acestora. Testele la matematică au fost realizate și publicate luni, 29 martie, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 

CALENDARUL de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021:

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
  • 22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
  • 24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
  • 25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI