Elevii claselor a XII-a au vor susține între 27 și 30 martie 2023 simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2023. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ atât cu elevii, părinții, cât și la nivelul consiliului profesoral. Îți prezentăm subiecte simulare BAC 2023 la matematică.
Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi, 28 martie, proba obligatorie a profilului. În timp ce pentru elevii de la profilele umane a însemnat istorie, pentru liceeni de la mate-info a însemnat proba la matematică.
La ora 12.00 s-a încheiat examenul la matematică. Iată ce subiecte au fost la simulare BAC 2023 la matematică.
Baremul de rezolvare va fi publicat tot astăzi, 28 martie, la ora 15:00.
Una dintre cele mai grele probe pentru mulți elevi de clasa a XII-a. Simularea Bacalaureatului are rolul de a inspecta pregătirea elevilor, astfel încât aceștia să știe cum să se pregătească.
Rezultatele obținute la simulare sunt analizate de fiecare liceu prin discuții cu elevii, dezbateri cu clasa, discuții cu părinții, dar și în cadrul consiliului profesoral.
Profesorii ar putea adopta măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, cum ar fi pregătirea suplimentară pentru examen sau anumite înțelegeri astfel încât ore neesențiale să fie înlocuite cu ore dintr-o materie care va fi abordată la Bac.
Elevii de clasa a XII-a susțin în perioada 27-30 martie 2023 simularea probelor scrise ale examenului de Bac.
Bacalaureatul este un examen național de absolvire a liceului. Absolvirea acestui examen este necesară pentru a obține diploma de bacalaureat și pentru a putea continua studiile superioare la universitate.
Examenul de Bacalaureat este alcătuit din trei probe obligatorii: proba scrisă de Limba și literatura română, proba scrisă de Limba și literatura maternă (dacă este cazul), și proba scrisă de Matematică.
În plus, elevii trebuie să aleagă alte două probe scrise dintr-o listă de discipline, precum: Fizică, Chimie, Biologie, Istorie, Geografie, Logică și argumentare, Economie, Sociologie, Psihologie, Filosofie,
Notele obținute la examen sunt exprimate pe o scară de la 1 la 10, iar pentru a obține diploma de bacalaureat, elevii trebuie să obțină o medie generală de cel puțin 6 și să nu obțină mai puțin de 5 la nicio probă.
Structura examenului de Bac se va schimba, conform legii învățământului preuniversitar.
Va exista astfel o probă scrisă de competențe de bază complementare profilului absolvit.
Adică, un elev care a terminat la profil uman va susține competențe de bază de Matematică, la această probă. Pentru un elev care a terminat profilul real, acesta va avea o probă de competențe de bază de socio-uman.
Totodată, toți elevii de la toate profilurile vor susține proba scrisă de limba și literatura română, ca până acum. Vor exista și două examene scrise la două limbi străine pentru toți elevii, care se va numi „evaluare scrisă a competențelor lingvistice la o limbă de circulație internațională”.