Elevii care au absolvit clasa a VIII-a susțin în cursul zilei de astăzi a doua probă scrisă de la Evaluarea Națională 2024, la Matematică. Subiectele și baremele de corectare for fi afișate de Ministerul Educației.
Subiectele au fost postate și le puteți vedea în galeria foto de mai sus sau accesând următorul link: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2024
Evaluarea Națională 2024 continuă cu proba la Matematică. Subiectele și baremul de corectare la Matematică la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate pe Playtech.ro imediat ce acestea sunt disponibile.
Anul acesta, peste 160.000 de absolvenți de gimnaziu s-au înscris la Evaluarea Națională. Examenele au început marți, atunci când elevii au susținut proba la Limba și literatura română.
Astăzi, joi, vor susține proba scrisă la Matematică, iar în cursul zilei de vineri va avea loc proba de limba și literatura maternă.
„Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în vederea susţinerii examenului, organizat în 3.392 de unităţi de învăţământ/centre de examen”, a precizat Ministerul Educaţiei.
Probele încep la ora 09:00 fix, dar accesul elevilor în unitățile de învățământ este permis în intervalul orar 08:00 – 08:30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor doar un act de identitate, instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră și un creion negru.
Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute, calculate după completarea casetei de identificare.
Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2024 vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Iar notele finale vor fi publicate marți, 9 iulie.
Citește și: Subiecte Limba Română Evaluare Națională 2024. Ce au avut de rezolvat elevii, baremul de corectare
Potrivit Ministerului Educației, elevii nu au voie să între în sală cu orice tip de materiale ajutătoare, adică: dicționare, manuale, notițe, cărți, ciorne, culegeri etc, precum și telefoane mobile, instrumente electronice de calcul sau de stocare a informațiilor.
De asemenea, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, poșete, sacoșe sau altele asemănătoare, fiind obligați să lase aceste obiecte în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ. Toate probele sunt monitorizate audi-video.