Subiecte Evaluarea Națională 2022 la limba maternă. Ce le-a picat elevilor

Subiecte Evaluarea Națională 2022 la limba maternă. Ce le-a picat elevilor
Subiecte Evaluarea Națională 2022 la limba maternă de azi, 17 iunie

Elevii care au terminat ciclul gimnazial mai au foarte puțin până să scape de emoții și să se bucure de noul statut de liceeni. Învățăceii au dat astăzi ultima probă din cadrul Evaluării Naționale 2022. Subiectele urmează să fie publicate de Playtech.ro în acest material, la scurt timp după ce vor fi disponibile. Rezultatele tuturor examenelor vor fi afișate la unitățile de învățământ în data de 23 iunie.

Evaluare Națională 2022: subiecte la Limba maternă

Elevii claselor a VIII-a susțin Evaluarea Națională 2022 în această perioadă. Absolvenții au avut astăzi ultima probă din cadrul celui mai greu examen și primul cel mai important din viața lor.

Vineri, 17 iunie, candidații susțin testarea la limba maternă. Învățăceii așteptau cu mare nerăbdare să scape de emoțiile uriașe și, în scurt timp, să fie repartizați la liceele dorite.

Notele finale vor fi afișate la avizierele școlilor lor în data de 23 iunie, până la orele 14:00. Cei nemulțumiți de corectura profesorilor pot face contestații în aceeași zi, între orele 16:00 și 19:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a transmis Ministerul Educaţiei înainte de probele din cadrul Evaluării Naționale 2022.

Notele finale

De asemenea, ei vor avea șansa să facă asta și în data de 24 iunie, în intervalul cuprins între 08:00 și 12:00. Notele ultime oficiale vor fi afișate în data de 30 iunie.

Subiectele urmează să fie actualizate imediat ce vor fi disponibile. De asemenea, la scurt timp vor apărea și baremele cu care candidații se pot consulta până la apariția notelor.

Toți viitorii liceeni trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau cu pastă albastră pentru redactarea lucrărilor. Aceștia pot intra în sala de examen între 08:00 și 08:30.

Evaluare Națională 2022. Subiecte pentru Limba maternă
Evaluare Națională 2022. Subiecte pentru Limba maternă

Reguli

Bagajele sunt depozitate într-o sală specială din unitatea de învățământ, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se susțin probe din cadrul Evaluării Naționale vor fi și ele supravegheate audio-video.

Testarea începe oficial la orele 09:00, atunci când candidații primesc broșura cu subiecte și hârtia ștampilată pentru ciornă. Ei pot să primească și pagini suplimentare în cazul în care își doresc asta. Fișele albe sunt de asemenea ștampilate.

Cum se desfășoară probele?

Profesorii asistenți vor verifica fiecare elev, așa cum s-a întâmplat și la probele de până acum. Viitorii liceeni trebuie să completeze căsuțele corect, ulterior vor putea începe să rezolve cerințele.

Copiii primesc subiectele sub formă de broșură, dar dacă mai au nevoie de spațiu mai pot solicita pagini suplimentare care vor fi prinse între ele. Nu este permis ca profesorii să discute cu aceștia pe tema subiectelor.

De asemenea, tot cadrele didactice sunt responsabile de liniștea din sala de clasă și de atenționarea adolescenților în cazul în care unii dintre ei întrec limita și cer sfaturi altor colegi ori încearcă să copieze.

Persoana care este prinsă că se folosește de diverse metode pentru a se inspira este poftită afară, după ce îi este luată lucrarea. Pe foile sale va fi trecută nota 1, având posibilitatea să mai dea examenul în sesiunea următoare. Sunt interzise toate gadget-urile sau orice metodă de copiat.

Elevii care au terminat clasa a VIII-a susțin astăzi proba la Limba maternă
Elevii care au terminat clasa a VIII-a susțin astăzi proba la Limba maternă

Calendar Evaluare Naţională 2022

  • 30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la Evaluare Națională 2022
  • 3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 14 iunie 2022: Limba și literatura română (probă scrisă)
  • 16 iunie 2022: Matematica (probă scrisă)
  • 17 iunie 2022: Limba și literatura maternă (probă scrisă)
  • 23 iunie 2022: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 23 iunie 2022: Depunerea contestațiilor (între 16:00 și 19:00)
  • 24 iunie 2022: Depunerea contestațiilor (între 8:00 și 12:00)
  • 24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
  • 30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Urmăriți Playtech.ro și pe