Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la matematică, ce au avut de rezolvat absolvenții claselor a XII-a în cadrul probei la matematică a Bacalaureatului din toamnă 2023. Aflați în rândurile următoare.
UPDATE 17 august:
Probele scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, au început miercuri, 16 august, cu examenul la Limba și literatura română. În cursul zilei de 17 august, elevii susțin proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Subiectele vor fi publicate pe Playtech.ro imediat ce vor apărea primele informații.
Proba la Limba maternă este programată pe data de 21 august, primele rezultate fiind afișate pe data de 25 august, conform calendarului, până la ora 12:00. Totodată, în prima sesiune a Bacalaureatului, rata de promovare a crescut cu 2,2% pe ansamblul tuturor promoțiilor.
Citește și: Subiecte BAC 2023 sesiunea de toamnă la Limba română. Ce au avut de rezolvat elevii la punctele I, II și III
Astăzi candadiții sesiuni de toamnă a examenelor de BAC, au avut de dat examenul la proba matematică, și s-au publicat subiectele. În cele ce urmează vă prezentăm cee ce au avut elevii de rezolvat la această probă.
Conform informațiilor, candidații au avut trei subiecte de rezolvat. La primul punct aua vut un exercițiu de progresie aritmetică, fiecare soluție rezolvată având câte 5 puncte fiecare.
la ald II-lea subiect au avut de rezolvat o matrice, iar la al III-lea subiect de rezolvat o funcție, iar toate subpunctele acestuia fiind notate tot cu câte 5 puncte.
Probele scrise încep la ora 09:00, însă accesul elevilor în săli se va face până la ora 08:30. Elevii au la dispoziție trei ore pentru a redacta lucrarea, timp calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Pentru proba scrisă la Matematică, candidații pot apela doar la instrumente de desen. Mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere audio și video.
De asemenea, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum rucsacuri, ghiozdane, sacoșe, poșete și altele asemănătoare. Elevii vor fi anunțați că este interzisă intrarea în sălile de examen cu orice tip de lucrări, mijloace electronice de calcul sau de comunicare.
„Candidaţii care dețin materiale/obiecte interzise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnări etc., precum şi orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşetă/geantă etc.) sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora, unde vor primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale care vor fi depozitate”, conform ghidului de la Ministerul Educației.
Potrivit Ministerului Educației, peste 33.900 de candidați s-au înscris la această sesiune. Din acest număr, 11.300 sunt din promoțiile anterioare. În același timp, sesiunea de toamnă din acest an are cel mai mic număr de înscriși din ultimii 18 ani.