Cine sunt românii care candidează pentru a fi subalternul lui Kovesi

Autor: Diana Radu - 19:55

Ministerul Justiţiei a anunţat lista candidaţilor pentru funcţia de procuror european din partea României.  Cine sunt aceștia.

Viitorul procuror european va activa în subordinea procurorului-şef european, Laura Kovesi, dacă aceasta va ocupa funcția de șef al Parchetului European. Astfel, pe lista celor care s-au înscris, se regăsesc: Borcoman Cătălin-Laurențiu, Bulancea Marius Bogdan, Ecedi Stoisavlevici Laura, Hach Elena și Horodniceanu Daniel-Constantin.

Toți candidații vor sustine un interviu în fața unei comisii de selecție în fruntea căreia se va afla Tudorel Toader, Ministrul Justiției. Interviul va avea loc pe data de 22 martie 2019, de la ora 08:00, la sediul Ministerului Justiției. Dintre cei cinci candidați, doar trei urmează să fie selectati. Ce știm despre aceștia.

„Toţi candidaţii au fost selecţaţi pentru susţinerea interviului în faţa comisiei de selecţie prezidată de ministrul justiţiei. Interviul va avea loc în data de 22 martie 2019, începând cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justiţiei”, mai anunţă Ministerul.

Daniel Horodniceanu este procuror în cadrul DIICOT Iași. Și de asemenea, a condus DIICOT în perioada 2015-2018. Marius Bulancea este în prezent șeful Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) . El este unul dintre cei doi procurori care au trimis-o în judecată pe Elena Udrea în dosarul „Gala Bute.”

Cătălin Borcoman este șeful DIICOT Brașov. El a ocupat pentru o perioadă și funcțiaa de procuror șef adjunct al DIICOT. A instrumentat cazul de spionaj al militarului Floricel Achim , care furniza secrete unui spion bulgar, cel al furtului de arme de la Ciorogârla, dar și dosarul în care Omar Hayssam a fost judecat pentru fuga din România.

Elena Hach a ocupat în perioada 2013-2018 funcția de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Iar Laura Ecedi Stoisavlevici este procuror în cadrul DIICOT-Serviciul judiciar și membru în Consiliul de conducere al Școlii Naționale de Grefieri.

 

Sursa: Mediafax

Citește și...