Studiu: oamenii cu această grupă de sânge sunt mai vulnerabili la coronavirus. Cine este aproape imun

Studiu: oamenii cu această grupă de sânge sunt mai vulnerabili la coronavirus. Cine este aproape imun
O categorie de oameni sunt mai vulnerabili la COVID-19 din cauza grupei sanguine

O anumită categorie de oameni sunt mai vulnerabili să se infecteze de coronavirus din cauza grupei lor sanguin. Cine este la polul opus -aproape imun?

Oamenii cu această grupă de sânge sunt mai vulnerabili la coronavirus

Majoritatea oamenilor se încadrează în cele patru grupe de sânge – A, B, AB, 0. Tipul de sânge pe care îl ai face foarte puțin diferența în viața de zi cu zi, excepție în momentele în care aveți nevoie de transfuzie. Unele studii arată că există totuși o grupă sanguină unde se vede clar diferența. Unul dintre ele susține că persoanele cu tip A pot avea un risc mai mare de a se infecta cu coronavirus și de a dezvolta simptome puternice, iar alți cercetători spun că persoanele cu grupa 0 pot avea un risc mai mare. La polul opus al imunității se află celelalte două. Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts și Spitalul Beth Israel Deaconess au publicat în cursul zilei de joi niște cercetări care demonstrează că nu s-a găsit concludent tipul de sânge care să indice o mai mică vulnerabilitate, ci mai degrabă îmbolnăvirea cu virusul este un cumul al mai multor factori. Specialiștii continuă studiul intens asupra grupelor de sânge pentru a vedea clar dacă este sau nu o posibilitatea de a-i putea ajuta pe oameni să înțeleagă riscurile la care se expun în funcție de tipul sanguin, arată edition.cnn.com.
„Cred că este fascinant, istoria evolutivă, chiar dacă nu cred că avem răspunsul de ce avem diferite tipuri de sânge”
Laure Segurel, genetician uman evoluționist și cercetător la Muzeul Național de Istorie Naturală din Franța
Studiu: infectarea și vulnerabilitatea corpului în fața COVID are legătură cu grupa sanguină?
Studiu: infectarea și vulnerabilitatea corpului în fața COVID are legătură cu grupa sanguină?

Grupele de sânge, descoperite în 1901

Cele patru categorii ale sângelui au fost descoperite în anul 1901 de către imunologul și patologul austriac Dr. Karl Landsteiner, care a câștigat un premiu Nobel pentru descoperirea făcută. Tipul de sânge este moștenit genetic, la fel ca multe alte trăsături de caracter sau înfățișare. Înainte ca grupele sanguine să fie cunoscute, o simplă tranfuzie de sânge ce se poate face azi rapid însemna un risc imens ce s-a dovedit a fi fatal de cele mai multe ori.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI