Studenţii Universității Suceava au inventat cea mai bună rețetă de cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Cum se prepară acestea

Studenţii Universității Suceava au inventat cea mai bună rețetă de cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Cum se prepară acestea
Studenţii Universității Suceava au inventat cea mai bună rețetă de cornuri bicolore cu jeleuri de fructe

Studenții Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ștefan cel Mare” au preparat cornuri bicolare. Totul s-a întâmplat într-un laborator al instituției academice. Rețeta este una foarte simplă și prietenoasă cu buzunarul oricui.

Studenții din Suceava au descoperit cea mai bună rețetă de cornuri

Studenții de la Facultatea de Inginerie Alimentară au îmbinat practica cu studiile teoretice. În acest mod, au reușit să creeze una dintre cele mai bune rețete de cornuri. Este vorba despre cornuri bicolare umplute cu jeleuri de fructe.

Rețeta a fost pusă în practică în laboratorul de produse tradiționale și ecologice al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Este foarte simplu de preparat, iar ingredientele nu sunt deloc scumpe. Oricine poate încerca această rețetă și sigur nu va regreta.

Studenţii noştri din anul 3PCM ne propun reţeta săptămânii ce are ca ingrediente: 49,5% tinereţe, 49,5% pasiune şi 1% materii prime (după gust şi preferinţe). După trei ore de muncă asiduă în laboratorul de Produse tradiţionale şi ecologice ne prezintă rezultatele muncii lor prin câteva imagini.

Rețeta pentru cornuri bicolare cu jeleuri de fructe

Pentru aluat, veți avea nevoie de 1 kg de făină albă de grâu, 250 de grame de zahăr, 350 ml de apă minerală, 50 g de drojdie, 50 g de cacao pudră, 15 ml de esență de vanilie, 50 ml de ulei și 50 ml de esență de rom. Pentru umplutură va fi nevoie de 350 g de jeleuri cu fructe.

Pentru decor este nevoie de 300 g de zahăr, 200 g de nucă de cocos și 500 ml de apă. În primul rând, veți începe prin a împarte făina în mod egal, în două boluri. În compoziția aluatului alb vom băga 15 ml esență de vanilie, 25 g de drojdie, 175 ml apă minerală și 125 g de zahăr.

Toată compoziția se frământă, adăugând treptat 25 ml de ulei. În compoziția aluatului maro se adaugă 15 ml esență de rom, 25 g de drojdie, 175 ml de apă minerală, cacao și 125 g de zahăr. Se procedează la fel, amestecând 10 minute, iar treptat se adaugă 25 ml de ulei.

Se lasă la dospit în jur de 15 minute, apoi se frământă din nou aluatul. După se va împarte în trei părți egale aluatul alb și în trei părți egale aluatul maro. Este important să ne asigurăm ca bucățile să aibă aceeași greutate.

Pe o suprafață cât mai curată, se întinde o foaie din aluatul aluatul alb și cel maro. Se pun una peste alta, se taie forma dorită și se umple cu câteva bucăți de jeleu. Apoi, se rulează și se așează într-o tavă pe foaie de copt. Tava se introduce la cuptor pentru 20-30 de minute, la 180 de grade.

Pentru sirop veți avea nevoie de 300 g de zahăr și 500 ml de apă. Se lasă până când se topește tot zahărul. Cornurile se trec prin sirop și prin nuca de cocos, iar rețeta este gata.

Sursă Foto: Facultatea de Inginerie Alimentară – Suceava

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI