Cum câștigă bani studenții: traficul cu țigări sau alcool e de secolul trecut

Cum câștigă bani studenții: traficul cu țigări sau alcool e de secolul trecut
Community College of Vermont / Flickr

Studenții au început să câștige bani cu ajutorul noilor tehnologii disponibile tuturor celor interesați. E o activitate costisitoare, dar poate genera un venit decent.

Un studiu realizat de compania Cisco îți arată că minatul de monede virtuale a devenit un fenomen la fel de des întâlnit ca petrecerile în miez de noapte. Campusurile universitare se situează pe locul doi în topul celor mai mari mineri de criptomonede, cu un procent de 22%, după sectorul energetic și al utilităților – care numără aproximativ 34% din aceste activități. În top se mai află industria sănătății – cu 7%, media – cu 6% și sectorul educației pre-universitare – cu 4%.

“Dacă lași echipamentul de exploatare a criptomonedelor pornit în dormitor timp de patru ani, termini facultatea cu mult mărunțiș”.
Austin McBride, cercetător Cisco

Minarea monedelor virtuale presupune un consum mare de energie. Dar atunci când aceste costuri sunt suportate de campusurile universitare, nu mai e o problemă.

“Dificultatea cu care se obțin criptomonedele pentru o mulțime de monede digitale este foarte mare în prezent, ceea ce înseamnă că costul pentru energia electrică și internet este mai mare decât profitul pe care îl poate produce din exploatarea acestor monede. Dacă nu trebuie să plătești aceste costuri, atunci ești într-un loc foarte bun pentru a face bani”.
Austin McBride, cercetător Cisco

Pe de altă parte, e posibil ca nu toate aceste activități să fie realizate de studenți. Specialistul Cisco menționează că unele computere au fost atacate de hackeri. Aceștia au reușit să instaleze pe computerele vulnerabile programe malware care folosesc dispozitivul pentru a obține monede virtuale, notează StartupCafe.

Nu este surprinzător faptul că pe locul întâi în clasament este sectorul energetic și al utilităților. Se crede că sunt multe companii din domeniu care folosesc computere vechi ce pot fi ușor infectate cu malware-uri de minerit criptomonede.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI