Studentă, umilită de profesor dintr-un motiv halucinant: „Nu ți se pare că ești penibilă? Dacă nu te duce capul, mai bine taci”

Studentă, jignită de un profesor din Sibiu

O înregistrare video din timpul unui curs online trage un semnal de alarmă cu privire la calitatea învățământului românesc. Studenții Facultății de Inginerie din Sibiu au fost martorii unui comportament total neadecvat, venit din partea unui profesor universitar. Înregistrarea a fost făcută publică, urmând ca autoritățile să ia măsuri în acest sens.

Ce l-a supărat pe profesor

Profesorul Eugen Bîrsan, din cadrul Facultății de Inginerie din Sibiu, s-a remarcat într-un mod negativ după dialogul pe care l-a avut cu o studentă de a sa. Vizibil supărat că nu a fost tratat cu respectul pe care și-l dorea, profesorul și-a atacat și jignit studenta în fața tuturor elevilor prezenți la curs.

Potrivit înregistrării de mai jos, profesorul s-a simți jignit că a fost apelat cu formula de adresare “domn’ profesor”, în loc de “domnule profesor”.

Din acest motiv, studentei i s-au adresat mai multe jigniri, precum “penibilă” sau “nu te duce capul”.

Redăm dialogul înregistrat de elevi și publicat pe rețelele de scializare:

Profesor: Deci lu’ primarul de la ţară îi zici domnule primar, ştii să-i zici da, şi mie îmi zici domn profesor, domn. Eu vă zic vouă domn student?

Studentă: Îmi pare rău.

Profesor: Ce îţi pare rău? Nu ţi se pare că eşti penibilă?

Studentă: Ba da.

Profesor: La primarul de la ţară îi zici domnule primar şi mie îmi zici domn profesor? Ţi-am zis, nu te adresa nicicum. Dacă nu te duce capul, am mai avut discuţia asta nu?

Studentă: Da.

Profesor: Da. Deci, dacă nu te duce capul la mai mult, nu te adresa, că eu nu îţi cer să îmi spui nicium, dar nu poţi… eu vă zic vouă domn student? M-ai auzit pe mine în felul ăsta?

Studentă: Nu.

Profesor: Cum mă adresez eu către voi? Stimate student, stimate domn, domnule student. Sau pe nume sigur, Loloiu, cutare…Joica, Istrate whatever. Dar nu ţi-am zis domn student. Ţi-am zis domn student?

Studentă: Nu.

Profesor: Nu cred că lumea la ţară îi zice domnule primar, îi zice domn primar, că e la ţară, corect?

Studentă: Da.

Profesor: Păi şi atunci de ce minţi?

Studentă: Păi eu aşa îi spun.

Profesor: A, pe primar îl respecţi mai tare decât pe profesor. Pe profesor în genera, nu e vorba doar de mine.

Ascultă înregistrarea audio/video:

Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut poze nud unei eleve

Scandal uriaș în Piatra Neamț, acolo unde un profesor de matematică al liceului “Dimitrie Leonida” i-a cerut poze nud unei eleve de la seral. În urma cerineței neadecvate a profesorului, tânăra a reclamat gestul la directoarea adjunctă a liceului, care s-a sustras din această problemă, motivând că aceste conversații au loc în afara incintei școlii.

„Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”, a replicat directoarea.

În urma celor petrecute, ministrul Educației a făcut investigații și a luat măsuri îatât împotriva directoarei, fiind demisă, cât și împotriva profesorului nedisciplinat, care va fi cercetat discipinar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI